Monstrii din lumea tacerii intre realitate si fictiune!

| | Modificat: 2013-02-19 14:18:36

"Monstrii" din lumea tacerii intre realitate si fictiune!

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte "La Antipa, in spatele usilor inchise"
Sambata, 23 februarie 2013, incepand cu orele 11:00, Ana – Maria Petrescu - cercetator stiintific - va asteapta sa descoperiti impreuna "monstrii" din adancurile marilor.


Pentru aventurierii timpurilor trecute, descoperirea, ocuparea si exploatarea teritoriilor noi a reprezentat o preocupare majora, uscatul oferind o comoditate utila pentru cei care urmau sa-l strabata sau sa-l foloseasca.


Monstrii_din_lumea_tacerii_intre_realitate_si_fictiune

Desi marea, fara semn de stabilitate, a fost deseori considerata numai un culoar de trecere. Si totusi, tentaculele care putea zdrobi corabii, serpii gigantici cu guri imense, ochii de jumatate de metru care te priveau dintre corali ori cantece hipnotizante ale sirenelor au ingrozit generatii intregi de oameni si de exploratori.

Mitologia, reflectata in artele plastice, in literatura sau in cinematografie, "a incins", secole la rand, imaginatia bogata a oamenilor. Dar, sa vedem ce se intampla in mari si oceane, dincolo de legenda si frumos, in lumina datelor stiintifice clare.

La bordul submarinului "Antipa", vom calatori in timp si in adancuri pentru a descoperi cine era cel mai mare inotator al Erei Mezozoice, care sunt armele mortale de aparare ale unora dintre speciile acvatice, unde putem gasi sirene, cine sunt adevaratele spirite ale apelor din legendele celtice, si, mai ales, ce rol important joaca toate aceste creaturi in ecosfera noastra.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul "Antipa" va acorda premii la sfaritul acestui ciclu de conferinte. Trei dintre cei mai isteti, dar si cei mai fideli participanti la conferinte vor putea intra in posesia telescoapelor oferite de catre sponsorul nostru, DaVinci Learning, daca vor raspunde corect la toate intrebarile concursului ce se va desfasura in ianuarie 2014.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, tasta 4 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Detalii regulament de participare: www.antipa.ro, www.facebook.com/muzeulantipa
Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694

Taguri Ateliere pentru copii

Citeste si despre

Articole de la parteneri