ManyFest Editia a VI-a, 2012, Timisoara

/ / Modificat: 2012-08-20
ManyFest Editia a VI-a, 2012, Timisoara

Cea de a sasea editie ManyFest va avea loc in perioada 20 - 30 august 2012, la Timisoara, continuand drumul comun pornit cu cel de al doilea festival al asociatiei, T4T, Festival de teatru in limba engleza pentru adolescenti.

In acest an, ManyFest va contine sectiunile de scurt-metraj, fotografie si grafica.
Selectia participantilor pentru ManyFest Editia a 6-a se va desfasura in doua etape.

Pentru prima etapa de inscriere se vor trimite doua lucrari, la alegere, in functie de sectiunea la care doriti sa participati:

  • grafica – 2 desene la alegere
  • fotografie – 2 fotografii la alegere
  • scurt-metraj – filmulet de tip documentar, narativ/actiune sau experimental

Activitati ManyFest

Expozitii


In acest an, in cadrul festivalului Manyfest se vor organiza doua expozitii. Prima va fi inaugurata in data de 20 august 2012 in cadrul festivitatii de deschidere a festivalului si va cuprinde toate lucrarile alese in urma selectiei participantilor. Cea de a doua expozitie va avea loc in data de 30 august 2012 si va cuprinde lucrarile finale ale participantiilor impreuna cu cele mai bune lucrari din timpul festivalului.

Festivitatea de deschidere


Festivitatea de deschidere "ManyFest", Festival al Artelor Vizuale va avea loc in data de 20 august 2012. In cadrul acesteia, se vor expune fotografiile, desenele si se vor difuza scurt-metrajele din concurs.

Ateliere


Se vor defasura ateliere de lucru distincte pentru cele trei sectiuni ale festivalului, nivelul de complexitate a acestor ateliere stabilindu-se in functie de nivelul de perceptie al participantilor. Trainer-ii vor stabili temele aduse in discutie in functie de observatiile facute la adresa tehnicii fotografice si de desen utilizate, respectiv a tehnicii folosite in realizarea filmelor de scurt-metraj. Se urmareste obtinerea unei evolutii in ceea ce priveste nivelul de cunostinte al participantilor in domeniul artei vizuale alese. De asemenea, se va organiza si munca pe teren, atelier coordonat tot de trainer-ul grupei.

Album si Dvd ManyFest


In urma finalizarii tuturor lucrarilor din timpul festivalului, va fi publicat un album cu fotografiile si desenele participante, care va contine si un DVD cu scurt-metrajele realizate in cadrul acestei editii. Acest album va fi distribuit gratiuit participantiilor la festivitatea de premiere si va fi impartit in diferite locatii din Timisoara.

Festivitatea de premiere


Festivitatea de premiere si, totodata, de inchidere a festivalului va avea loc in data de 30 august 2012.

Fotografia cea mai reusita de pe fiecare sectiune va fi premiata de catre juriu, acordandu-se cate un premiu pe fiecare categorie de varsta (14-18 ani, respectiv 19-24 ani), la fel si lucrarile din cadrul sectiunii de grafica (cate un premiu pentru fiecare categorie de varsta: 14-18 ani, 19-24 ani). Va mai fi acordat un premiu pentru cel mai bun film de scurt-metraj pe fiecare categorie de varsta in cadrul festivitatii de inchidere a festivalului. Pentru cele mai reusite lucrari realizate in timpul festivalului (21 – 29 august 2012 ) vor fi acordate alte premii de catre juriu, oferite atat pentru calitatea lucrarilor, cat si pentru progresul facut de catre participanti pe durata festivalului.

Sursa: AT4T

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fotografie copii Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre