Legendele jazz-ului, Chick Corea si Gary Burton, in concert la Bucuresti

chick coreaChick Corea si Gary Burton – doi dintre cei mai importanti instrumentisti de jazz din lume – concerteaza marti, 20 martie, ora 19.30 la Sala Palatului, intr-un concert extraordinar organizat de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian".


Colaborarea de peste patru decenii a celor doi – "una dintre cele mai premiate colaborari din lumea jazz-ului" (Los Angeles Times) – s-a concretizat de-a lungul timpului in cinci albume inregistrate impreuna si cinci Premii Grammy,. Exista, la baza acestei colaborari o sinergie creatoare iesita din comun. "Trebuie sa transpui ceea ce se intampla intre noi pe taramul magicului", afirma Chick Corea pentru The Star Tribune.


Chick Corea si Gary Burton au colaborat pentru prima data in vara anului 1972, la München, albumul inregistrat in acel an, "Crystal Silence", devenind un punct de reper in istoria jazz-ului. Au continuat apoi sa inregistreze periodic albume si sa sustina concerte in duet, in fiecare an, peste tot in lume. Evenimentul de la Bucuresti face parte din turneul de promovare al celui mai recent album al celor doi, "Hot House".


Chick Corea este unul din cei mai importanti pianisti din lume si unul dintre cei mai prolifici compozitori din ultimii 50 de ani. A castigat, de-a lungul timpului, 16 Premii Grammy si a primit un numar impresionant de 51 de nominalizari. Varietatea genurilor pe care le-a abordat si versatilitatea sa artistica i-au adus lui Chick Corea supranumele de "Cameleonul". Corea a abordat, pe parcursul carierei sale, un numar impresionant de genuri muzicale, a facut parte din primul val de jazz fusion, ca membru al trupei de rock si funk a lui Miles Davis si este fondatorul trupei de jazz Return to Forever.


Gary Burton este cu siguranta cel mai influent vibrafonist din generatia sa si unul din cei mai mari artisti de jazz din ultimii 50 de ani. Burton a castigat 6 Premii Grammy, a primit 15 nominalizari si are in palmares nenumarate alte premii de specialitate. Gary Burton este, de asemenea, cunoscut pentru lansarea stilului jazz fusion, pentru popularizarea duetului in jazz si este, in acelasi timp, una dintre personalitatile majore in predarea jazz-ului, cu o activitate didactica de peste 30 de ani.


Concertul prezentat de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" este al doilea dintr-o serie de evenimente speciale care, alaturi de organizarea anuala a Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical "Viata e frumoasa!", isi propun sa apropie publicul din Romania de cele mai importante nume ale scenei muzicale internationale, punand totodata in valoare potentialul trupei artistice a Teatrului prin facilitarea colaborarii acesteia cu artisti de renume mondial.


Concertul Chick Corea si Gary Burton face parte, in acelasi timp, din seria evenimentelor derulate in cadrul proiectului cultural national "Arta Contra Drog" 2012, initiat de CIADO Romania, care promoveaza arta ca o modalitate benefica de petrecere a timpului liber si ca o alternativa de viata sanatoasa.


Biletele se gasesc la casele de bilete ale Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" si Salii Palatului si online pe www.vandbilete.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.biletoo.ro  si www.eventim.ro.


Pretul biletelor:
Categoria VIP- 300 de lei
Categoria I - 200 de lei
Categoria a II-a - 150 de lei
Categoria a III-a - 100 de lei
Categoria a IV-a - 75 de lei

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Evenimente parinti Concert

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul