La Antipa, in spatele usilor inchise!

/ / Modificat: 2013-02-06
La Antipa, in spatele usilor inchise!

La Antipa, in spatele usilor inchise!


2 februarie 2013
Curiozitati din lumea animalelor


Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" continua seria intalnirilor cu specialistii Muzeului, grupate in cunoscutul ciclu de conferinte "La Antipa, in spatele usilor inchise".

Sambata 2 februarie 2013, incepand cu orele 11:00, dr. Dumitru Murariu – Directorul General al Muzeului "Antipa", va asteapta "sa deschideti", impreuna usa laboratorului sau.

De aceasta data, conferentiarul propune publicului abordarea lumii vii prin descoperirea celor mai ciudate specii terestre si acvatice, nevertebrate si vertebrate, remarcabile prin ingeniozitatea adaptarilor lor la mediile in care traiesc.

Vor fi prezentate, in mod accesibil si bogat ilustrat, adaptari ale diferitelor specii de nevertebrate precum: "scanteile marii" – Noctiluca; "lanterna lui Aristotel" – aparatul masticator al aricilor de mare, dar si moluste marine, paianjeni si insecte, ciudate prin morfologia si comportamentul lor.

Dintre vertebrate, vor fi prezentate speciile de pestii cu inotatoare spectaculoase si neobisnuite pentru acest grup, axolotlul, salamandra mexicana ai carei adulti isi pastreaza branhiile etc. Toate curiozitatile morfologice sau etologice din lumea animalelor ne plac, ne trezesc interesul, ridica intrebari asupra rolului lor in viata speciilor si explica relatia lor armonioasa cu mediul in care traiesc.

Pentru al doilea an consecutiv, Muzeul "Antipa" va acorda premii la sfarsitul acestui ciclu de conferinte. Trei dintre cei mai isteti, dar si cei mai fideli participanti la conferinte vor putea intra in posesia telescoapelor oferite de catre sponsorul nostrum, DaVinci Learning, daca vor raspunde corect la toate intrebarile concursului ce se va desfasura in ianuarie 2014.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.312.88.26, int. 316 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 RON, pensionari – 10 RON, adulti – 20 RON

Detalii: www.antipa.ro si pe pagina de Facebook a Muzeului Antipa

Informatii suplimentare despre programe: dr. Aurora Stanescu, e-mail: auroras@antipa.ro, 0723.149.694

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii Ateliere arta copii

Articole recomandate

Citeste si despre