KINOdiseea, Festivalul International de Film pentru Copii, 16 si 21 noiembrie 2012

/ / Modificat: 2012-11-08
KINOdiseea, Festivalul International de Film pentru Copii, 16 si 21 noiembrie 2012

KINOdiseea, Festivalul International de Film pentru Copii, 16 si 21 noiembrie 2012

Kinodiseea – un festival plin de surprize pentru copii si familie!

Incepe a IV-a editie a Festivalului International de Film pentru Copii si Familie KINOdiseea! Intre 16 si 21 noiembrie 2012 va asteptam in Bucuresti, la Cinema Studio, Cinemateca Eforie si Sala Elvira Popescu pentru a vedea cele mai de succes productii pentru copii din ultimul an!

  • Americanul Jor Van Kline le va povesti celor mici despre efectele speciale de la Hollywood
  • Filmele de dimineata vor fi gratuite, iar la Cinemateca Eforie acestea vor fi dublate in limba romana


Pe langa cele mai bune opt productii cinematografice pentru cei mici ale anului 2012, Kinodiseea vine cu o retrospectiva Disney, ateliere de initiere a copiilor in curiozitatile cinematografiei si le ofera sansa de a discuta chiar cu realizatorii filmelor de pe marele ecran.

Cele opt lungmetraje din sectiunea Competitie se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani. Noutatea din acest an o reprezinta dublajul in limba romana al primelor doua proiectii din zi la Cinemateca Eforie. Proiectiile de la orele 10:00 si 12:00 sunt gratuite, precum si cele din Retrospectiva Disney. Pentru proiectiile de la orele 19:00, pretul biletului pentru adulti este de 10 lei, iar cel pentru copii costa 5 lei.

Parintii vor putea gasi mai multe detalii despre filme, trailer-ele acestora, precum si programul complet al festivalului,  pe website-ul KINOdiseea, iar pagina de Facebook KINOdiseea le va sta la dispozitie cu noutati in timp real si concursuri cu premii jucause.

Animatia estoniana cu premiera la Festivalul International de Film de la Berlin la inceputul acestui an, Lotte si secretul pietrei lunii, va avea parte de doua proiectii speciale, cand va fi dublata live de vocea filmelor, Irina Margareta Nistor. Celelalte doua animatii din competitie sunt Zarafa, o co-productie Franta-Belgia, in regia lui Remi Bezancon (castigator al premiului Cesar) si a lui Jean-Christophe Lie (animator pentru productii Disney ca Tarzan, Hercule si Cocosatul de la Notre-Dame), si Jean, baiatul lunii, co-productie Franta-Germania, ecranizarea uneia dintre cele mai de succes povestiri ale cunoscutului scriitor de carti pentru copii Tomi Ungerer. In film va putea fi auzita vocea lui Ulrich Kutur (Vietile altora, r. Florian Henckel von Donnersmarck, Panglica alba, r. Haneke). Filmul olandez Micul corb este laureat al premiilor pentru Cel mai bun film pentru copii si Cel mai bun debut in sectiunea Generation la Berlinale 2012, precum si al Young Audience Award la European Film Awards. Gattu este filmul indian premiat cu Mentiune speciala pentru Cel mai bun film in sectiunea Generation, anul acesta, la Berlinale. Filmul suedez Dragonul de gheata,  Tigrul albastru, productie ceheasca si Tony 10 completeaza lista filmelor din competitia de anul acesta.

Cele mai bune filme Disney vin anul acesta la Kinodiseea, in sectiunea speciala de Retrospectiva. Titlurile care ii vor incanta atat pe cei mici, cat si pe cei mai mari dintre spectatori sunt: Regele leu, Frumoasa si bestia, Cartea junglei, Aladdin, In cautarea lui Nemo si Mary Poppins.

Sectiunea Panorama este reprezentata de lungmetrajul norvegian de animatie Kurt se razbuna, prezentat la festivalurile de film de la Annecy, Stuttgart si Kristiansand.

Cei mici au sansa sa participe la noua ateliere, dupa cum urmeaza: atelier de actorie, sustinut de Bogdan Dumitrache, cunoscut pentru rolurile din Din dragoste cu cele mai bune intentii (r. A. Sitaru), Loverboy (r. Catalin Mitulescu) etc., atelier de efecte speciale - Jor Van Kline, a lucrat ca producator si coordonator de efecte speciale la filme precum Mr. and Mrs. Smith (r. Doug Liman), Elephant (r. Gus van Sant), atelier de scenografie - Nicolae Copaceanu, cel care a lucrat la filme precum Tinerete fara tinerete (r. F.F. Coppola), Sange si ciocolata (r. Katja von Garnier), atelier de montaj, sustinut de Eugen Kelemen, laureat al premiilor Gopo si UCIN pentru montajul filmului Periferic (r. Bogdan George Apetri), precum si la ateliere de scriere creativa, reciclare creativa, origami, machiaj de film si costume.

Juriul care va acorda premiul pentru cel mai bun film este, ca in fiecare an, format din copii talentati, pasionati de cinematografie si de artele frumoase, in general. Sofia Nicolaescu este micuta actrita din filmul lui Radu Jude, Toata lumea din familia noastra, Albert Dima a jucat in cel mai nou film al lui Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci, iar Alexandru China Birta joaca in spectacolul Micul print la Teatrul Odeon.

KINOdiseea este membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) si este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internationale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 15-a editie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 52-a editie si International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la editia cu numarul 29.

Festivalul International de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Primariei Sectorului 5, Primariei Generale a Municipiului Bucuresti, sponsorizat de Apa Nova, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National. Partener Hotel Caro.

Locatii:

Cinemateca Eforie

Adresa: Str. Eforie, nr. 2

Cinema Studio

Adresa: Bdul. Gheorghe Magheru, nr. 29

Sala Elvira Popescu

Adresa: Bdul. Dacia, nr. 77

Bilete Kinodiseea

Proiectiile de la orele 10:00, 12:00: Gratuit

Proiectiile Retrospectiva Disney: Gratuit

Proiectiile de la orele 19:00: Adulti - 10 RON, Copii – 5 RON

Pentru rezervari, va rugam sa ne contactati la adresa de email: rezervari@kinodiseea.ro

Un eveniment organizat de Asociatia Culturala Metropolis

Program

Vineri, 16 noiembrie

Cinema Studio

ora 12:00 - Lotte si misterul pietrei lunii, dublat live in limba romana de Irina Margareta Nistor.

Cinema Eforie

ora 10:00 - Tigrul albastru;
ora 12:00 - Alladin (retrospectiva Disney);
ora 19:00 - Zarafa; premiera de gala KINOdiseea;

Cinema Elvira Popescu

ora 19:00 - Micul corb;

Sambata, 17 noiembrie

Cinema Studio

ora 10:00 - Panorama: Kurt se razbuna;
ora 12:00 - Tony 10;

Cinema Eforie

ora 10:00 - Dragonul de gheata;
ora 12:00 - Lotte si misterul pietrei lunii - dublat live in limba romana de Irina Margareta Nistor;
ora 19:00 - Cartea junglei (retrospectiva Disney);

Cinema Elvira Popescu

ora 19:00 – Zarafa;

Duminica, 18 noiembrie

Cinema Studio

ora 10:00 - Micul corb;
ora 12:00 - Zarafa;
ora 19:00 - Tony 10.

Cinema Eforie

ora 10:00 - Regele leu (retrospectiva Disney);
ora 12:00 - Tigrul albastru;
ora 19:00 - Jean, baiatul lunii - vizionare in prezenta co-regizoarei Sarah Weber si a composting supervisor-ului Andreas Troeger – Q&A;

Cinema Elvira Popescu

ora 19:00 – Gattu;

Luni, 19 noiembrie

Cinema Studio

ora 10:00 - Gattu;
ora 12:00 - Micul corb;
ora 19:00 - Jean, baiatul lunii - vizionare in prezenta co-regizoarei Sarah Weber si a composting supervisor-ului Andreas Troeger - Q&A;

Cinema Eforie

ora 10:00 - Tony 10;
ora 12:00 - Mary Poppins (retrospectiva Disney);
ora 19:00 - Lotte si misterul pietrei lunii;

Cinema Elvira Popescu

ora 19:00 - Panorama: Kurt se razbuna;

Marti, 20 noiembrie

Cinema Studio

ora 10:00 - Dragonul de gheata;
ora 12:00 - Gattu;
ora 19:00 - Tigrul albastru - vizionare in prezenta regizorului Petr Oukropec si a protagonistilor, Linda Votrubova si Jakub Wunsch – Q&A;

Cinema Eforie

ora 10:00 - Zarafa;
ora 12:00 - Panorama: Kurt se razbuna;
ora 19:00 - In cautarea lui Nemo (retrospectiva Disney);

Cinema Elvira Popescu

ora 19:00 – Zarafa;

Miercuri, 21 noiembrie

Cinema Studio

ora 10:00 - Jean, baiatul lunii;
ora 12:00 - Tigrul albastru - vizionare in prezenta regizorului Petr Oukropec si a protagonistilor, Linda Votrubova si Jakub Wunsch - Q&A;
ora 19:00 - Ceremonie de premiere, proiectia filmului Dragonul de gheata;

Cinema Eforie

ora 10:00 - Gattu;
ora 12:00 - Micul corb;
ora 19:00 - Frumoasa si bestia (retrospectiva Disney);

Filme KINOdiseea 2012

Zarafa

zarafa

Regie: Rémi Bezançon, Jean-Christophe LIE
Franta, Belgia, 2012
Premiera mondiala in sectiunea Generation la Berlinale 2012

Povestea adevarata a primei girafe a Frantei si a calatoriei sale pline de peripetii, cu balonul, din Egipt la gradina zoologica din Paris

In regia lui Rémi Bezançon (Cesar pentru The first day of the rest of your life) si a lui Jean-Christophe Lie (a lucrat ca animator pentru productiile Disney -Tarzan,   Hercule si Cocosatul de la Notre-Dame)
Cu indragitele voci ale lui Simon Abkarian (Persepolis, Casino Royale), Vernon Dobtcheff (Before Sunset, Numele trandafirului), François-Xavier Demaison, Roger Dumas, Max Renaudin, etc.)

Dragonul De Gheata (Isdraken)

isdraken

Regie: Martin Högdahl
Suedia, 2012
80 minute
Recomandare varsta: +10

Premiera mondiala in sectiunea Generation la Berlinale 2012

In cautarea plina de aventuri a unui nou camin, Mik, un baiat de 11 ani, descopera balenele, isi face prieteni neobisnuiti, se indragosteste pentru prima data si porneste intr-o noua calatorie pe un dragon de gheata

Micul Corb (Kauwboy)

kauwboy

Regie: Boudewijn Koole
Olanda, 2012
81 minute
Recomandare de varsta: +9
Premiera mondiala in sectiunea Generation la Berlinale 2012

Sunt vremuri grele pentru Jojo, un baiat de zece ani, care locuieste cu tatal sau intr-un sat. Ambii invata cum sa faca fata dramei din viata lor, iar Jojo e ajutat de noul sau prieten, un pui de corb, de care are grija in secret.

Premii: Cel mai bun film pentru copii si Cel mai bun debut in sectiunea Generation la Berlinale 2012
Young Audience Award la European Film Awards
Premiul publicului la Kristiansand ICFF

Gattu

gattu

Regie: Rajan Khosa
India, 2012
80 minute
Recomandare de varsta: +7
Premiera mondiala in sectiunea Generation la Berlinale 2012

In orasul acesta, cerul este plin de zmee. Unul singur, insa, stapaneste zarea, iar acela este Kali. Nimeni nu stie cine il manuieste si nimeni nu il poate dobori. insa Gattu, un baiat fara bani si fara educatie, accepta provocarea. Visele nu sunt imposibile atunci cand dorinta este puternica.   
Premii: Mentiune speciala pentru Cel mai bun film in sectiunea Generation la Berlinale 2012

Jean, Baiatul Lunii (Jean de la Lune)

jean de la lune

Regie: Stephan SCHESCH
Franta, Germania, 2012
85 minute
Recomandare de varsta: +7

Jean s-a plictisit singur pe luna si decide sa viziteze Pamantul. intr-o zi, se agata de coada unei comete, care il aduce pe planeta noastra. Presedintele Lumii este convins ca Jean este un invadator extraterestru, iar pentru a-si salva pielea, Jean trebuie sa se bazeze pe copii si prieteni.  

Tigrul Albastru (Modry Tygr)

modry tygr

Regie: Petr OUKROPEC, Bohdan Sláma
Cehia, 2012
90 minute
Recomandare de varsta: +6

Intr-un oras condus de un primar diabolic, singurul care mai poate salva de la demolare vechea Gradina Botanica si  preveni construirea unui centru de divertisment in locul ei este Tigrul Albastru. Johanka si Matyas trebuie sa apere tigrul de urzelile primarului si sa salveze gradina.  

Tony 10

tony 10

Regie: Mischa KAMP
Olanda, Germania, 2012
85 minute
Recomandare de varsta: +6

Tony are aproape 10 ani si are cel mai bun tata din lume, care ajunge de la macaragiu, ministru. Parintii lui divorteaza, iar Tony face tot ce ii sta in puteri pentru a-i aduce din nou impreuna. Apeleaza chiar la ajutorul reginei!
Premii: Golden Film la Golden and Platin Film Olanda

Lotte si Misterul Pietrei Lunii (Lotte And The Moonstone Secret)

lotte

Regie: Heiki Ernits, Janno Poldma
Estonia, Latvia, 2012
73 minute
Recomandare de varsta: +5
Premiera mondiala in sectiunea Generation la Berlinale 2012

Intr-o noapte, doi straini se furiseaza in Gadgetville si incearca sa fure o piatra misterioasa de la un batran caine calator, Klaus, unchiul Lottei. Lotte si Klaus pornesc intr-o aventura plina de peripetii, pentru a dezlega misterul din jurul pietrei.

*Personajul principal, Lotte, este Mickey Mouse-ul Estoniei si Latviei

Kurt se razbuna (Kurt Turns Evil)

kurt

Regie: Rasmus A. Sivertsen
Norvegia, 2008
74 minute
Recomandare de varsta: +7

Kurt este un tip destept si un foarte bun sofer de motostivuitor. intr-o zi, cineva ii spune lui Kurt ca medicii sunt mai importanti ca soferii de motostivuitor. increderea lui este zdruncinata, iar impreuna cu fiul lui, Bud, face tot posibilul sa devina important. insa, Kurt devine rau.  

Premii: in competitie la Kristiansand Childrens Film Festival 2009; Stuttgart International Festival of Animated Film 2009;  Annecy Film Festival, 2009

Regele leu

lion king

Roger Allers, USA, 1994, a castigat 2 Premii Oscar, Globul de Aur si Premiul Grammy

Frumoasa si bestia

beauty and the beast

Gary Trousdale, USA, 1991, a castigat  2 Premii Oscar, Globul de Aur si Premiul Grammy

Cartea junglei

the jungle


Wolfgang Reitherman, USA, 1967, nominalizat la Premiile Oscar

Aladdin

aladdin

Ron Clements, USA, 1992, a castigat  2 Premii Oscar, Globul de Aur si Premiul Grammy

In cautarea lui Nemo

finding nemo

Andrew Stanton, USA, 2003, a castigat  Premiul Oscar, a avut alte 34 de premii si 35 de nominalizari

Mary Poppins

mary poppins

Robert Stevenson, USA, 1964, a castigat 5 Premii Oscar, Globul de Aur, BAFTA si Premiul Grammy

Pentru mai multe detalii, accesati datele de contact:

KINOdiseea

Facebook KINOdiseea

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Filme pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre