Hang Around - spectacol de percutie si new media

In data de 10 iunie 2012, la ora 16.00, foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian” va gazdui spectacolul de percutie, new media si hang “HANG Around”, organizat de Asociatia UMA ED Romania si sustinut de douazeci de elevi din invatamantul preuniversitar, acompaniati la hang (instrument muzical de percutie) de Francesco Agnello, unul dintre cei mai apreciati compozitori si percutionisti europeni.

hang_around

Spectacolul va imbina elemente de vidoeproiectie, filmari si montaj live, cu ritmul instrumentelor de percutie.

  • Cand? 10 iunie 2012, ora 16.00
  • Unde? Foaierul Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”
  • Cat? Intrarea la eveniment este libera, in limita locurilor disponibile.

Participantii la proiectul "HANG Around" pregatesc spectacolul in cadrul unui atelier desfasurat la sediul Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" in perioada 1–10 iunie 2012. Cei douazeci de tineri au explorat posibilitati de interactiune a sunetului cu imaginea, prin percutie, hang si new media si au incercat instrumente diferite – darbuka, tobe de mana, bongos, maracas, instrumente neconventionale, descoperind astfel muzicalitatea si posibilitatile percutiei.

Atelierul este coordonat de Francesco Agnello (Franta), Alexandru Buzea si Tudor D. Popescu – pentru partea de ritm, percutie si hang – si de Goran Mihailov, Ion Cotenescu si Sorin Baican – pentru partea de tehnologie interactiva/new media.

Francesco Agnello lucreaza in domeniul teatral, cu regizori precum Eugenio Barba si compania lui "Odin Teatret", Pippo Delbono si Peter Brook. In paralel, el a dezvoltat la Paris un program educational prin percutie, urmat de mai mult de 900.000 de elevi. Hang-ul, instrumentul la care Francesco Agnello va canta in cadrul evenimentului „HANG Around”, este un instrument muzical al secolului al XXI-lea, cu o calitate sonora revolutionara.

Asociatia UMA ED Romania este o asociatie non-profit de educatie audiovizuala si comunicare prin arta, care dezvolta la nivel national primul program de educatie preuniversitara prin mijloace audiovizuale, adresat elevilor dezavantajati social sau apartinand minoritatilor culturale.

Proiectul „HANG Around” este finantat de catre Administratia Fondului Cultural National.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Evenimente copii Evenimente parinti

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul