Gala OCC si premiera spectacolului Directorul de Teatru, in acest weekend la Opera Comica pentru Copii

/ / Modificat: 2017-04-26 13:14:31

Pe 28 aprilie, Opera Comica pentru Copii (OCC) ii premiaza pe realizatorii care au pus in scena cele mai frumoase spectacole pentru copii pe parcursul ultimilor trei ani, in cele trei sali ale institutiei. La Gala OCC vor fi distinsi cu premii regizorul Cristian Mihailescu, compozitorul Marius Teicu, regizoarea Antoaneta Cojocaru, violoncelistul Anton Niculescu, regizoarea Gabriela Dumitru, scenografa Bogdana Pascal si coregrafii Corina Dumitrescu, Mihai Babuska, Jaqueline Bratu si Catalin Caracas. Evenimentul are loc in Sala Mare, cu incepere la ora 19:00, iar biletele sunt disponibile in reteaua bilete.ro.

opera-comica

Totodata, Gala OCC va cuprinde momente artistice din cele mai indragite productii ale ultimelor trei stagiuni ale Operei Comice pentru Copii. Astfel, publicul va avea ocazia sa-i aplaude pe protagonistii din operele Hänsel si Gretel”, “Flautul Fermecat”, “Rapirea din Serai” si “Don Pasquale” si din baletele “Fetita cu Chibrituri”, “Jack si Vrejul de Fasole” si “Spargatorul de Nuci”, alaturi de Orchestra Operei Comice pentru Copii, dirijata de Gheorghe Iliuta.

A doua zi dupa Gala, pe 29 aprilie, de la ora 10:00, copiii si parintii sunt asteptati la o noua premiera a Operei Comice pentru Copii, in Salonul Mozart: opera “Directorul de Teatru”, de W.A. Mozart, in regia maestrului Cristian Mihailescu.

directorul-de-teatru

Spectacolul original este destul scurt, insa regizorul roman a venit cu o serie de completari ingenioase, care vor prelungi bucuria spectatorilor. Personajul central este un impresar, “Der Schauspieldirektor”, care, asistat de Buffo - cantaretul comic, organizeaza auditii pentru alcatuirea unei trupe de opera. Regizorul Cristian Mihailescu introduce in acest casting plin de batai de cap si personaje extrem de cunoscute din alte opere celebre ale lui Mozart. Astfel, avem ocazia sa-i ascultam la auditii pe Susanna si Marcellina din “Nunta lui Figaro”, pe Monostatos, Papageno si Papagena din “Flautul Fermecat”, dar si pe Pedrillo din “Rapirea din Serai”.

Pâna la finalul acestei stagiuni, Opera Comica pentru Copii pregateste alte spectacole in premiera: “Concert-lectie de Harpa”, “Concert-lectie de Pian”, “Salonul de Musical”, “Concert-lectie de Vioara si Pian”, (la Salonul Mozart) si “Harap Alb” (la Sala UnderGrant).

Taguri Evenimente 2017 Evenimente pentru copii Teatru copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre