Festivalul international de film de animatie Animest, editia 2015

/ / Modificat: 2015-06-17
Festivalul international de film de animatie Animest, editia 2015

Minimest – rasfat pentru copii la Brasov

Festivalul international de film de animatie Anim’est intampina vacanta si da startul la joaca si la relaxare, in Brasov. Copiii sunt invitati cu mic, cu mare, la Minimest, secțiunea care le este dedicata, unde vor fi rasfatati cu filme si surprize, in ultimul weekend din luna iunie.

22 de scurtmetraje de animatie, proiectate in trei calupuri separate, in fiecare dimineata, incepand cu ora 10.00, de vineri pana duminica, la Centrul Cultural Reduta. Sosesc la Brasov animatia franceza cu papusi Tigaia lui Anatole (r. Eric Montchaud), despre micutul Anatole si misterioasa tigaie pe care o cara dupa el, sau SuperBot – sub lupa totul e mai mare (r. Pablo Alberto Díaz, Gervasio Rodriguez Traverso), preferatul juriului tanar de la Bucuresti, in care un robotel de jucarie descopera noi realitati. Acestora li se adauga o multime de alte personaje simpatice, ca motanul australian Will (Capitanul curajos, r. Katrina Mathers, Graeme Base), un pui de elefant care isi cauta mama (Ahco si drumul spre casa, r. Soyeon Kim), sau baietelul timid La si fetita fara  prieteni, Mi (La si Mi, r. Christophe Defaye, Olivier Defaye).  

Nu lipsesc nici filmele de lungmetraj: Minuscule: Valea furnicilor pierdute, o induiosatoare animatie franceza 3D in regia lui Thomas Szabo si Hélène Giraud, Lisa Limone si Maroc Orange, o idila furtunoasa, un musical estonian cu parfum de citrice al regizorului Mait Laas, sau Mielul Shaun - Filmul, realizat de celebrul studiou britanic Aardman, unde indragitul personaj porneste intr-o noua aventura spumoasa si plina de rasturnari de situatie. 

still_SuperBot

In plus, distractia are program prelungit sambata, 27 iunie, cand va avea loc un workshop de animatie, la Centrul Cultural Reduta. 9 copii, cu varste intre 8 si 12 ani sunt invitați sa-si dea frau liber imaginației si sa se lase purtați pe taramul minunat al animației, alaturi de Vasile Alboiu, artist grafic si vizual, producator, scenograf si regizor. Incepand cu ora 11.00, acesta ii va invata pe cei mici sa creeze un scurt-metraj de animație folosind plastilina. Inscrierile sunt asteptate la adresa workshop[at]estenest.ro, pana marti, 23 iunie.

Festivalul international de film de animatie Anim’est Brasov se desfasoara intre 25 si 28 iunie, in Piata Sfatului si la Centrul Cultural Reduta, in cadrul candidaturii municipiului Brasov pentru Capitala Europeana a Culturii - 2021.

Accesul este liber la proiectiile din Piata Sfatului. Pretul unui bilet general la proiectiile de la Centrul Cultural Reduta este de 5 lei. Accesul este liber pentru copii, elevi, studenti si pensionari la toate proiectiile, cu exceptia evenimentelor nocturne.

Detalii: www.animest.ro // Facebook: Anim’est 

Anim’est Brasov este organizat de catre Asociatia Culturala ESTENEST, cu sprijinul Primariei Brasov, Consiliului Local Brasov, al Centrului National al Cinematografiei si al Centrului Cultural Reduta. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival film copii

Articole recomandate

Citeste si despre