Festivalul Teatrale cu matale 2012

/ / Modificat: 2012-06-12
Festivalul Teatrale cu matale 2012

Ajuns la cea de-a sasea editie, Festivalul de Teatru pentru Copii si Tineri "La teatrale cu matale!" si-a desemnat castigatorii. La evenimentul organizat de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6 in data de 6 iunie 2012 au participat trupe alcatuite din elevi ai scolilor generale si liceelor din sectorul 6, precum si din copii inclusi in sistemul social de protectie.

In incinta Casei de Cultura a Studentilor Bucuresti, juriul alcatuit din actori profesionisti si specialisti in domeniul protectiei copilului a desemnat castigatorii astfel:

Cea mai buna piesa de teatru: "Scoala de Teatru Gestual Masca", coordonator – Laura Dumitrascu Duica cu spectacolul Un tren”
 

Cea mai buna interpretare masculina: Marius Vasile, interpretul lui Nae din spectacolul „D’ ale carnavalului” - trupa „Pinocchio” a Liceului Marin Preda

Cea mai buna interpretare feminina: Anastasia-Gabriela Pacuretu, interpreta lui Puck din spectacolul „Visul unei nopti de vara”, trupa „Micii artisti teatristi” a DGASPC Sector 6.

Premiul special i s-a acordat micutului David Tudor din trupa „AMI 59”.

Evoluand in afara concursului, Grupul de percutionisti ”African Dreams”, Trupa Penitenciarului Rahova si Cristiana Preda, fetita indragostita de povesti, au entuziasmat spectatorii, mari si mici, prin prestatiile lor.


Promovand arta ca mijloc de terapie si dezvoltare comportamentala, proiectul „La teatrale cu matale!” isi propune sa indrume copiii si tinerii din toate categoriile sociale pe drumul care duce la descoperirea si afirmarea personalitatii.

Cortina festivalului s-a ridicat intaia oara in urma cu sase ani, la initiativa Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6. Succesul inregistrat in randul beneficiarilor, dar mai ales efectele pozitive asupra micilor participanti, au incurajat continuarea acestui proiect inedit.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival teatru Teatru copii Beneficii teatru copii Activitati educative copii

Articole recomandate

Citeste si despre