Festivalul International ISTA la Teatrul Tandarica

/ / Modificat: 2012-02-23
Festivalul International ISTA la Teatrul Tandarica

Teatrul de Animatie Tandarica ramane fidel programului sau de a diversifica propria paleta de actiuni in vederea educarii publicului tânar, formarii lui ca viitor spectator si iubitor de teatru.


Dornic de a explora si alte "lumi", a initiat un  parteneriat cu British School pentru organizarea  in perioada 26-29 ianuarie a Festivalului ISTA. International School Theatre Association (ISTA) este o organizatie fondata in Marea Britanie, cu scopul de a aduce teatrul si actoria in scolile internationale.


Organizatia reuneste profesori, actori, elevi din toata lumea pentru care teatrul este liantul, precum si un mijloc de educare, de petrecere a timpului liber, de cunostere a culturii fiecaruia. Se pune pret pe colaborare, diversitate, comunicare verbala si corporala, prietenie, colegialitate, joc, valori de altfel general umane in orice societate.


ISTA organizeaza festivaluri pentru studentii de toate varstele din intreaga lume, oferind totodata si training profesorilor de teatru din scolile internationale.


In prezent, in Bucuresti, sunt doua scoli membre ISTA, British School si American International School, iar anul acesta, gazda Festivalului International a fost aleasa British School. La evenimentul care va avea loc la Teatrul Tandarica vor fi prezente scoli din Danemarca, Portugalia, Egipt, Elvetia, Marea Britanie, Ungaria, Germania si Turcia. Vor fi in total 143 de elevi, impreuna cu profesorii lor, care vor lucra pe grupe pentru ca in final sa prezinte un spectacol.


Cursantii si profesorii lor, precum si ceilalti participanti la acest festival vor avea ocazia sa urmareasca  spectacolul "Capra cu trei iezi" de Ion Creanga, in regia lui Cristian Pepino, productie a teatrului Tandarica. Spectacolul, care este o poveste universal valabila cu variante literare arhicunoscute si in tarile care participa la festivalul ISTA de la Bucuresti, va fi jucat in limba engleza.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Spectacole copii Festival teatru Eveniment cultural Evenimente copii Evenimente parinti

Articole recomandate

Citeste si despre