Expozitie interactiva Simte Matematica la Muzeul Muzeul Tehnic National Dimitrie Leonida

Leonardobrucke

Goethe-Institut Bukarest va invita marti, 5 noiembrie, orele 16:00, la Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida", la vernisajul expozitiei "Simte Matematica!". Evenimentul, adresat tuturor celor cu varsta intre 8 si 80 de ani, este organizat in colaborare cu Muzeul "Mathematikum" din Giessen, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Germania.

simte_matematica_expozitie

Expozitia isi propune o abordare inedita a unei stiinte pe care multi o considera prea exacta pentru a mai fi si distractiva. Vizitatorii vor descoperi practic, prin joc, informatii utile despre concepte abstracte. Exponatele nu doar ca pot fi atinse, dar devin adevarate provocari pentru cei ce vor sa-si puna mintea la incercare: sa compuna un puzzle, sa construiasca o replica a podului Da Vinci, sa se priveasca in oglinzi paralele, sa redescopere legile simple ale geometriei asambland diverse forme si multe altele.


Matheausstellung1

Douazeci de exponate ingenioase isi asteapta vizitatorii, reprezentind o selectie din cele mai populare experimente ale colectiei Muzeului "Mathematikum" din Giessen, Germania, primul muzeu interactiv din lume dedicat matematicii. Expozitia a fost creata acum 10 ani si s-a bucurat de succes, inregistrand peste 1,5 milioane vizitatori care s-au lasat fascinati de lumea matematicii.  

Expozitia "Simte matematica!" se desfasoara in perioada 5 - 24 noiembrie, la Muzeul National Tehnic "Dimitrie Leonida", Str. Candiano Popescu nr. 2, (Parcul Carol I), Bucuresti, de marti pana duminica, 10:30-18:00. Accesul este liber.

Persoana de contact: Arnold Schlachter  physikundsprache@bukarest.goethe.org

Detalii pe https://www.facebook.com/events/597875520274402/

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitii copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul