Expozitia The Dream of Java

Artist: Dragana Mladenovic
Locul de desfasurare: Galeria de Arta Contemporana a Muzeului National Brukenthal
Durata: 02.08.2012 – 24.08.2012
Vernisaj: 2 August, orele 13.00

Curatori: Alexandru Sonoc si Anca Mihulet

Expozitie realizata in colaborare cu Ambasada Indoneziei in Romania

the_dream_of_java

Wayang kain este numele picturii dezvoltate in provincia Java Centrala, pe baza istoriilor epice Mahabharata, Ramayana, si a istoriilor locale din provincia Java.

Pictura Wayang kain s-a dezvoltat pornind de la Wayang kulit (o papusa rorunda, plata folosita in show-urile de teatru, cu aparenta de dantela) care vorbeste despre populatia javaneza, despre principiile lor, despre religie, si semnificatii mistifice.

Arta Wayang reprezinta o cumulare de expresii estetice si aduce impreuna o multitudine de forme si ornamente, a caror prezenta sau absenta pare a rezolva un mister sau a rafina o atmosfera profunda.


In pictura Wayang, caracteristicele umane nu sunt prezentate intr-un mod naturalist, accentul cazând pe exprimarea subiectiva a emotiilor artistului vis-a-vis de viata zilnica, de adevarurile universale si de calitatile divine.

Dragana Mladenovic percepe procesul picturii Wayang ca pe o noua abordare a abstractiunii, animatiei si a benzii desenate, in contextul carora personajele au destul spatiu pentru gesturi ample si detalii, iar culorile devin reflexia pura a luminii si inspiratiei.

Text oferit de curatorii expozitiei:

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie Muzee copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul