Expozitia Jocul de Acasa, Complexul National Muzeal Astra din Sibiu

/ / Modificat: 2012-11-22
Expozitia Jocul de Acasa, Complexul National Muzeal Astra din Sibiu

Expozitia Jocul de Acasa, Complexul National Muzeal Astra din Sibiu

Expozitia, ce poate fi vizitata pana la data de 20 ianuarie 2013, se doreste a fi un feedback al proiectului Jocul de acasa,demarat de catre Fundatia pentru Mestesuguri in anul 2005 si desfasurat in patru etape: Oltenia, Banat, Moldova si Transilvania (zona Sibiului).

Proiectul, finantat de Administratia Fondului Cultural National, isi propune promovarea patrimoniului cultural material si imaterial din diversele zone ale tarii, pornind de la premisa ca jocul ne leaga afectiv de acel loc pe care fiecare dintre noi il denumeste cu termenul generic de "acasa".

In cadrul celei de-a patra etape, Transilvania, Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu s-a constituit in calitate de partener. Beneficiarii proiectului au fost elevii scoalii Gimnaziale "Regina Maria" din Sibiu, precum si elevii Clubului Copiilor din Avrig, care au putut viziona teatrul de marionete Jocul de acasa Transilvania.

"Cu cat ne apropiem de sarbatorile de iarna, dorul de casa devine mai arzator, un motiv in plus pentru organizarea unei expozitii, ca cea pe care noi o propunem. in cadrul expozitiei vor fi prezentate marionetele confectionate de artistul plastic Ana Ponta. De asemena, publicul va avea posibilitatea sa vizioneze, proiectiile video ale spectacolelor de animatie realizate in cele patru etape ale proiectului, intrand astfel in contact cu legendele, basmele, obiceiurile, credintele populare, dasurile, muzica si costumele traditionale" a declarat muzeograful Elena Gavan, coordonatorul proiectului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie

Articole recomandate

Citeste si despre