Expozitia Comorile Chinei, Muzeul National de Istorie a Romaniei, 30 aprilie - 01 august 2013


Expozitia Comorile Chinei, Muzeul National de Istorie a Romaniei, 30 aprilie - 01 august 2013

Muzeul National de Istorie a Romaniei (MNIR) are deosebita placere de a anunta deschiderea spre vizitare a expozitiei "Comorile Chinei", in data de 30 aprilie 2013, aceasta reprezentand cel mai amplu demers cultural si cea mai mare expozitie organizata de China intr-un muzeu din Romania.

Organizata de catre Muzeul National de Istorie a Romaniei, in parteneriat cu Art Exhibition China, Administratia de Stat a Patrimoniului Cultural din Republica Populara Chineza, cu sprijinul Ambasadei Republicii Populare Chineze si al Ministerului Culturii, expozitia "Comorile Chinei" reprezinta expresia unui demers major de diplomatie culturala si, deopotriva, un eveniment muzeal de referinta.

expo_comorile_chinei


Expozitia reuneste 101 seturi de artefacte de o valoare exceptionala din patrimoniul cultural al Republicii Populare Chineze, provenind din 11 muzee si institutii culturale, oferind vizitatorilor prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea si bogatia culturii si traditiilor chineze.

Cu aceasta ocazie, la MNIR sunt expusi, in premiera in Romania, o parte din faimosii soldati ce faceau parte din Armata de teracota, parte a inventarului funerar al imparatului Qin Shi Huang, carora li se adauga multe alte piese de o valoare exceptionala.Expozitia este deschisa pentru public incepand de marti, 30 aprilie si va putea fi vizitata pana in data de 01 august 2013.


In aceasta perioada, muzeul va avea un program de vizitare extins, astfel ca va fi deschis de marti pana duminica in intervalul orar 10:00 – 18:00, iar in ultima sambata a fiecarei luni programul se va prelungi pana la orele 22:00.

Totodata, in perioada mentionata anterior, se vor aplica noi conditii si tarife de acces diferite de cele aplicate pana acum. Astfel, costul unui bilet de acces in muzeu care include vizitarea expozitiilor "Comorile Chinei", "Tezaur Istoric", "Lapidarium-Copia Columnei lui Traian", precum si a expozitiilor temporare ce vor fi amenajate pe parcurs, va fi de 25 lei pentru adulti, 15 lei pentru pensionari, 7 lei pentru elevi, studenti si persoane cu handicap usor si mediu, 50 lei pentru pachet familial care include 2 adulti si maxim 3 copii cu varsta pana in 18 ani.

Va exista, de asemenea, optiunea "acces rapid" in muzeu - 50 lei, precum si posibilitatea de a achizitiona bilete online, din reteaua Eventim.

Mai multe informatii privind tarifele pentru vizitarea muzeului se regasesc pe site-ul oficial al acestuia, la adresa Modificarea conditiilor generale de acces in muzeu.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul