Expozitia Brasovul si Tara Barsei in Arta Romaneasca

Muzeul de Arta Brasov organizeaza in perioada 5 iulie – 16 septembrie 2012 expozitia
"Brasovul si Tara Barsei in Arta Romaneasca"

expozitie_muzeul_de_arta_brasov

Expozitia exploreaza modul in care peisajul specific Brasovului si imprejurimilor sale s-a reflectat in pictura si grafica romaneasca din prima jumatate a secolului XX si primele decenii postbelice prin intermediul unor lucrari semnate de nume consacrate ale artei romanesti (Camil Ressu, stefan Popescu, Iosif Iser, Marius Bunescu, Gheorghe Petrascu, Kimon Loghi, Sabin Popp, Adam Baltatu, Marcel Olinescu), dar si de artisti transilvaneni si brasoveni (Hans Hermann, Hermann Morres, Eduard Morres, Heinrich Schunn, Valeriu Maximilian, Gustav Kollár, Iacob Brujan, stefan Mironescu, Aurel Bordenache).

In expozitie vor figura lucrari din colectiile Muzeului de Arta Brasov, Muzeului National de Arta al Romaniei, Muzeului National Brukenthal Sibiu, Bibliotecii Academiei Romane Bucuresti, Muzeului Judetean de Arta "Ion Ionescu-Quintus" Prahova, Muzeului Bisericii Evanghelice C. A. din Romania Sibiu, Bisericii Evanghelice C. A. din Romania, parohia Brasov si a Bisericii Evanghelice C. A. din Romania, parohia Codlea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul