Everybody in the Piata Mare cu Zdob si Zdub si Horatiu Malaele

/ / Modificat: 2013-05-22
Everybody in the Piata Mare cu Zdob si Zdub si Horatiu Malaele

Everybody in the Piata Mare cu Zdob si Zdub si Horatiu Malaele

Un concert incendiar si o premiera de zile mari la TIFF Sibiu 2013

Festivalul International de Film Transilvania aduce la Sibiu, si in 2013, cea mai buna muzica, alaturi de filmele multi-premiate cu care si-a obisnuit spectatorii an de an. Etno-rockerii de la Zdob si Zdub vor fi cei care vor concerta, anul acesta in Piata Mare, intr-un spectacol programat joi, 20 iunie, de la ora 19:30, in cadrul TIFF Sibiu 2013.

Trupa din Republica Moldova este cunoscuta pentru modul unic in care combina hardcore-ul si folclorul romanesc/moldovenesc si pentru show-urile live spectaculoase.

Zdob si Zdub a concertat in peste 20 tari, la festivaluri de renume, si a deschis show-urile unor trupe consacrate precum Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica & No Smoking Orchestra, Biohazard, Rollins Band, Rage Against The Machine, Soulfly, The Garbage si Fun Lovin' Criminals.

Cei sase membri ai formatiei se bucura de notorietate in randul publicului din Romania si prin prisma creatiilor originale, inregistrate si interpretate live cu solisti de folclor precum Vasile Dinu (MC Vasile, din Romania), Surorile Osoianu (Moldova), Trio Erdenko (Rusia).

In deschidere, pe scena din Piata Mare va urca trio-ul sibian Domino. Romulus Cipariu, Sebastian Marcovici si Valentin Oancea sunt cei trei sibieni care au avut ideea de a canta Beatles la tambal si de a include acest instrument complex in multe alte combinatii suprinzatoare. Muzica lor se incadreaza in categoria rockului alternativ, insa are foarte multe influente, mai ales din folclorul romanesc, ceea ce face ca stilul lor sa fie unul greu de definit.

Biletele costa 25 lei si vor fi puse in vanzare incepand din 29 mai la: Libraria Humanitas, infopoint-urile de la Casa Luxemburg si Piata Huet, Agentia teatrala (Bd. N. Balcescu nr. 17), Einstein Cafe, Kulturhaus Cafe si Atrium Cafe.

Biletele vor putea fi achizitionate si online, de pe site-ul www.tiffsibiu.ro.

Concertul din Piata Mare va fi urmat de premiera filmului Funeralii fericite, o comedie savuroasa si plina de rasturnari de situatie cu Horatiu Malaele in dubla ipostaza, de regizor si actor in rol principal. Pelicula este cea de-a doua realizare regizorala a lui Malaele dupa succesul inregistrat cu Nunta muta (2008) si are in distributie actori consacrati de teatru si film - Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazar, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu - dar si tinere talente precum Crina Semciuc sau Antoaneta Zaharia. Coloana sonora a filmului este semnata de celebrul compozitor Vladimir Cosma, care, de-a lungul carierei sale, a primit doua premii Cezar pentru „Cea mai buna muzica de film” pentru contributia sa la productiile „Diva” (1982) si „Le Bal” (1984).  La proiectie va fi prezenta si o parte din echipa filmului, in frunte cu Horatiu Malaele.

TIFF Sibiu 2013 este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc – APFR si co-finantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Concert parinti

Articole recomandate

Citeste si despre