Duminica avem program: Citim in iarba, in Herastrau

| | Modificat: 2014-05-22 00:00:00

Se anunta vreme frumoasa, asa ca duminica puteti avea program in Parcul Herastrau, in zona Roata Mare la evenimentul Citim in iarba.

Intrarea este libera, dar trebuie indeplinite doua conditii pentru a putea participa: sa va placa sa cititi si sa iubiti natura.

 citim-in-iarba

"Ne dorim sa ii invatam pe copii bucuria lecturii – indiferent daca povestile sunt citite de pe carti sau de pe tablete. Iar lectura in familie in aer liber e un mod placut de a petrece o zi de duminica", spune Laura Ivancioiu, din partea agentiei de PR DECI SE POATE, organizatorul evenimentului.

Evenimentul se intinde pe durata intregii zile, de la 10.00 la 20.00, si cuprinde o serie de activitati:

-              De la 11.00 la 20.00 - Expozitie de carti realizate de copiii de la Gradinita Bambi si Scoala Step by Step.

-              De la 11.00 la 12.00 - Publishing Party. Copiii de clasa I Step by Step sarbatoresc ultimele lor creatii, inspirati de o calatorie in lumea povestilor lui Ion Creanga, a fratilor Grimm si a lui H. Ch. Andrersen.

-              De la 11.00 la 12.30 si de la 17.00 la 18.00 – Gradinita Bambi face Ateliere pentru copii. Ei pot colora, desena, realiza masti sau marionete inspirate din cartile citite.

-              De la 12.00 la 15.00 – Atelierul de siguranta pe internet, la care sunt invitati nu numai copiii, ci si parintii - Orange Romania si Salvati Copiii.

-              De la 15.00 – Schimb de Carti Bucuresti, eveniment organizat de bookblog.ro. Schimbul de carti nu este obligatoriu (puteti participa fara sa aduceti o carte la schimb) si nici permanent (va puteti retrage cartile din circuitul Schimb de Carti atunci cand doriti).

-              De la 16.00 la 18.00 - Atelier digital de povesti si desene organizat de Orange Romania. Scriitoarea Adina Rosetti va citi copiilor povesti pe care acestia le vor putea urmari pe tablete. Impreuna cu Cristiana Radu, artist plastic, si voluntarii Orange, cei mici vor desena pe tablete personajele preferate din povesti.

-              De la 18.00, Teatrul Zurli vine cu spectacolul “Zana Maseluta si Caria”, recomandat copiilor intre 2-7 ani.

 copii-citit

Europa FM sustine evenimentul si vine cu Coltul de lectura Europa FM, un spatiu special amenajat, in care cei mici impreuna cu parintii lor pot petrece cateva ore placute, la iarba verde, in compania cartilor.

La Roche-Posay va aduce carti cu activitati pentru copii. Helios si Helia sunt doua personaje care ii invata pe copii cum sa se protejeze de soare, ce sunt razele UVA si UVB, cum sa isi ingrijeasca pielea etc. Cei care citesc pot primi o bratara-ceas care arata gradul de intensitate al razelor UV, astfel incat sa isi aleaga locul perfect pentru citit: la soare sau la umbra.

"Banca Romaneasca se gandeste la viitorul copiilor. Angajatii nostri sunt pregatiti sa consilieze oricand parintii pentru ca acestia sa le poata asigura copiilor protectie si confort financiar", declara reprezentantii Bancii Romanesti.

"Copiii invata oriunde si oricand, invata de la parinti, invata de la prieteni si invata din povestile pe care le citesc. Este important ca parintii sa fie alaturi de ei si sa ii ghideze, oferindu-le cartile potrivite pentru fiecare etapa a dezvoltarii lor. Echipa Salvati Copiii va fi alaturi de familiile care vor alege sa isi petreaca sfarsitul de saptamana intr-un cadru destins si vom discuta despre beneficiile comunicarii deschise cu copiii si despre interpretarea pe care acestia o dau povestirilor si experientelor de zi cu zi", spune  Georgiana Rosculet, Coordonator activitati educationale Sigur.Info.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA