Doua premiere si doua concursuri la Opera Comica pentru Copii

/ / Modificat: 2018-01-30
Doua premiere si doua concursuri la Opera Comica pentru Copii

Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, ii asteapta pe micii spectatori la doua premiere in zilele de 3 si 4 februarie: spectacolul "Jock si Rock", adaptare dupa opereta "Crai Nou" de Ciprian Porumbescu, la Sala Mare si spectacolul de teatru muzical "Caragiale pentru copii" la Sala UnderGrant.

"Crai Nou" de Ciprian Porumbescu, bazata pe versurile lui Vasile Alecsandri, este prima opereta culta romaneasca. Prin spectacolul "Jock si Rock", regizorul Cristian Mihailescu aduce in fata publicului tanar povestea a doi tineri, Anica si Leonas, care fug de acasa pentru a se casatori, dar sunt urmariti de catre un ispravnic si de jandarmi. Aparati de Dochita si de Mos Corbu, ei reusesc sa scape de urmaritori, dar sa ii si pacaleasca, astfel incat ispravnicul ii va logodi. Opereta foloseste numeroase influente folclorice romanesti, dar si genuri muzicale precum romanta, marsul si valsul. Artistii tineri distribuiti in "Jock si Rock" aduc pe scena tot ce are mai frumos muzica si poezia poporului roman.

In Sala UnderGrant, cei mici se vor intalni pe 3 si 4 februarie, de la ora 10:00, cu spectacolul de teatru muzical "Caragiale pentru copii" in regia Gabrielei Dumitru. Dupa succesul trilogiei "Creanga 180" din stagiunea trecuta, colectie de spectacole alcatuita din "Ivan Turbinca" (48 de reprezentatii, 4.500 de spectatori), "Harap Alb" (45 de reprezentatii, 4.200 de spectatori) si "Punguta cu doi bani" (cu 5.000 de spectatori in 51 de reprezentatii), regizoarea Gabriela Dumitru propune, in stagiunea 2017/2018, adaptari dupa textele altui mare autor roman, Ion Luca Caragiale. Dupa acest spectacol, in premiera la Opera Comica pentru Copii, cei mici se vor putea bucura de o noua surpriza: ora de benzi desenate.

Autorul de benzi desenate Mihai Grajdeanu va forma grupuri cu micii spectatori si ii va initia in tainele crearii unui desen animat. La final, fiecare participant va pleca acasa cu minim trei desene proprii care pot constitui inceputul unei povesti spuse prin intermediul benzilor desenate. Atelierul se va desfasura la Games Room/ Camera de Joaca si este cu intrare libera!

Concursul de proiecte "Stagiunea UnderGrant 2"

In luna februarie, Opera Comica pentru Copii da startul concursului de proiecte "Stagiunea UnderGrant 2". Dupa succesele inregistrate cu primele doua spectacole castigatoare la sesiunea de proiecte de anul trecut: "Bastien si Bastienne" (regia: Irina Craita Mandru) si "Onix si Barton" (regia: Ana Craciun-Lambru), Opera Comica pentru Copii vine din nou in sprijinul tinerilor creatori si organizeaza a doua editie a concursului de proiecte "Stagiunea UnderGrant".

stagiunea-undergrant

Pana pe 28 februarie tinerii creatori (regizori, coregrafi, scenografi) pot trimite propuneri de spectatole adaptate pentru copii la sediul institutiei din Calea Giulesti nr. 16 sau prin e-mail, la adresa contact@operacomica.ro. Detalii despre concurs si inscrieri sunt disponibile pe site-ul institutiei: www.operacomica.ro.

Concursul International de Pian "MIHAELA URSULEASA"

Cu ocazia Zilei Unirii, pe 24 ianuarie 2018, Opera Comica pentru Copii a lansat Concursul International de Pian "MIHAELA URSULEASA", care se adreseaza tinerilor pianisti cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani. Competitia este organizata pe 4 categorii de varsta (7-9 ani, 10-12 ani, 13-15 ani si 16-18 ani), iar preselectia se va face pe baza unei inregistrari video. Cei interesati se pot inscrie pana pe 15 aprilie 2018, prin completarea formularului online aici.

Preselectia se va desfasura in perioada 15 aprilie - 30 aprilie 2018, iar concursul va avea loc in Bucuresti, pe scena Operei Comice pentru Copii. Marele Trofeu Mihaela Ursuleasa consta intr-un premiu de 5.000 de euro, iar castigatorii locurilor I, II si III vor primi premii de 4.000, 3.000 si respectiv 2.000 de euro. Detaliile despre concurs sunt disponibile pe site-ul institutiei, aici.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 12.000 de spectatori. Pentru stagiunea 2017-2018 sunt programate deja peste 600 de reprezentatii, dintre care 19 premiere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente 2018 Evenimente pentru copii Evenimente in bucuresti

Articole recomandate

Citeste si despre