Diversitate culturala in Parcul Herastrau (15-17 mai)

In perioada 15-17 mai, minoritatile etnice le dau intalnire bucurestenilor in Parcul Herastrau - intrarea Charles de Gaulle. Prima editie a festivalului Etnorama isi propune sa celebreze diversitatea culturala, oferind etniilor reprezentative din Bucuresti ocazia de a-si prezenta traditiile, obiceiurile si mestesugurile in cadrul unui program plin de concerte, ateliere de creatie sau  piese de teatru.

Program

"Culturile proprii ale etniilor, diversitatea obiceiurilor si a ritualurilor acestora contribuie la imbogatirea culturii unei natiuni, iar Etnorama isi propune sa aduca in prim plan farmecul etniilor reprezentative din Bucuresti, printr-un program extrem de ofertant, care speram sa cucereasca un public cat mai numeros.", a declarat Claudia Popa – Director creart

Parcul Herastrau va vibra pe ritmuri de muzica balcanica, ruseasca sau nemteasca, iar ansambluri de dans si muzica ale minoritatilor vor delecta publicul in fiecare seara. Sambata si duminica, organizatorii au pregatit bucurestenilor ateliere de mestesuguri traditionale, piese de teatru pentru copii, expozitii de costume populare si instrumente traditionale. Arta culinara este nelipsita din programul Etnorama, o serie de mancaruri traditionale vor putea fi savurate in cadrul primei editii a evenimentului.

Printre artistii care vor incinge atmosfera la Etnorama se numara Zdob si Zdub, Mihai Margineanu, Mahala Rai Banda -o trupa de  muzicanti  rromi care a sustinut mai bine de 800 de concerte in peste 30 de tari, ansamblul grecesc Ellas, ansamblul german Korona, ansamblul minoritatii aromanilor Pilisterlu sau ansamblul artistic al comunitatii rusilor- lipoveni din Sarichioi.

Ovidiu Lipan Tandarica cu Fanfara 10 Prajinisi Stelu Enachevor aduce o explozie de ritm si imaginatie pe scena Etnorama.

Intrarea este libera.

Evenimentul este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti, prin Centrul de Creatie, Arta si Traditie – creart si  Asociatia pentru Cultura Urbana si Mediu, in colaborare cu Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) Bucuresti.

Programul evenimentului poate fi consultat pe pagina de Facebook a Asociatiei pentru Cultura Urbana si Mediu (ACUM), pe pagina de Facebook creart - https://www.facebook.com/creartpmb si pe site-ul www.creart.ro.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente parinti si copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul