Din aceasta toamna, Secom® ofera raspunsuri si cauta solutii pentru copiii care vor sa stie tot

/ / Modificat: 2015-09-25 14:28:20

Secom® da startul unei campanii de constientizare a beneficiilor administrarii acizilor grasi Omega-3 (EPA si DHA), la copii, pentru sustinerea dezvoltarii neurocognitive. 

Rezultatele celui mai recent studiu realizat de Secom®, prin platforma Ivox, arata ca doar 22% dintre parinti administreaza un supliment pentru dezvoltarea cognitiva a copilului lor. Investitiile majore sunt direcționate catre o alimentatie sanatoasa (30%), educatie non-formala (26% isi inscriu copiii la cursuri, ateliere si diverse workshop-uri) si educație la scoala/gradinita (22%). 

Studiul arata ca 72% dintre respondenti atribuie parintilor cel mai important rol pentru dezvoltarea neurocognitiva a copilului lor, majoritatea (81%) fiind de acord ca interventiile in acest proces se realizeaza in primii 7 ani de viata ai copilului. 

Studiul a fost realizat online, la inceputul lunii septembrie 2015 si a cuprins un esantion national, format din 812 parinti (54% femei si 46% barbati), cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. 

beneficii_acizi_grasi

Dezvoltarea neurocognitiva a copiilor, un proces sustinut

In primii ani de viata creierul copilului si intregul sau sistem nervos trec printr-un proces accelerat de dezvoltare. La un an dimensiunile creierului se dubleaza, iar la varsta de trei ani creierul unui copil ajunge la 80% din volumul creierului unui adult, formand cateva mii de conexiuni neuronale. Multiple studii arata ca acizii grasi Omega-3 joaca un rol important in susținerea proceselor de dezvoltare neurocognitiva a copilului. 

"Creierul este format intr-un procent de 60% din grasimi. Acizii grasi Omega-3 au in compozitie acid docosahexaenoic (DHA) si acid eicosapentaenoic (EPA), ingrediente care se gasesc in structura creierului si care sustin functionarea cerebrala si functiile mentale, insa au o rata de sinteza redusa in organism. In procesul de crestere, atunci cand sistemul nervos al copilului se dezvolta si achizitioneaza informatii, aportul de EPA si DHA ajuta la dezvoltarea neurocognitiva a copilului", explica dr. Ionut Bacanu, Director Medical Secom®. 

Romania se afla printre ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste consumul de acizi grasi Omega-3, o medie de 61 mg/zi, fata de tari precum Franta (1,225 mg/zi), Germania (647 mg/zi), Spania 180 mg/zi, potrivit datelor Global Organization for EPA and DHA . 

42% dintre respondenti opteaza pentru ulei de peste, nefiind atenti la tipul acestuia

Studiul realizat de Secom® arata ca cei mai mulți dintre parinți aleg uleiul de peste simplu, fara a fi atenti la un anumit tip de ulei (4 din 10 respondenți), 23% administreaza uleiul de somon, iar 22% ulei din ficat de cod, iar 8% recunosc ca nu stiu ce fel de ulei administreaza. Recomandarea medicului este principala sursa de referinta pentru parinti atunci cand aleg un produs cu acizi grasi Omega-3 pentru copii (67% din repondenti), iar concentratia ingredientelor se afla in topul criteriilor pe care le au in vedere in momentul achizitiei produsului. 

Recomandari privind alegerea produsului cu acizi grasi Omega-3

  • Optati pentru formule care sa asigure copilului o doza mare de EPA, DHA si vitamine. De exemplu, uleiul obisnuit de peste are o concentratie scazuta de EPA si DHA si pentru obtinerea uleiului se prelucreaza tot pestele, spre deosebire de uleiul din ficat de cod, care are o concentratie mare de EPA si DHA, dar si de vitamine (A, E si D);
  • Verificati sursa de provenienta a ingredientelor si originea.;
  • Alegeti o formula special creata pentru nevoile copilului;
  • Orientati-va catre un produs cu gust placut. Acesta poate fi mai usor de administrat copilului. 

Pentru copiii dornici sa cunoasca, Secom® lanseaza in parteneriat cu Oraselul Cunoasterii, doua instalatii!

Din 24 septembrie, in Oraselul Cunoasterii, copiii se pot bucura de doua noi instalatii. Prima instalatie le propune copiilor si parintilor sa descopere anumite plante pe care le folosesc in bucatarie, sa le cunoasca originea si sa afle lucruri interesante despre intrebuintarea lor, in timp ce a doua incearca sa-i responsabilizeze in relatia cu mediul inconjurator, oferindu-le informatii utile despre deseurile care pot ramane dupa un picnic si timpul in care se pot degrada acestea. 

Cu ocazia campaniei, Secom® lanseaza si o pagina dedicata copiilor care vor sa stie tot, invitand parintii sa inscrie in concurs intrebarile cu care copiii i-au pus in dificultate.

Detalii aici.

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre