Dimineata Zurli, in fiecare sambata, de la ora 10:00, pe TVR1

/ / Modificat: 2013-12-05
Dimineata Zurli, in fiecare sambata, de la ora 10:00, pe TVR1

Dimineata Zurli, in fiecare sambata, de la ora 10:00, pe TVR1

Vara aceasta, diminetile vor fi tot mai "zurli" odata cu noua productie tv dedicata intregii familii!

Mamici, tatici, copii si bunici vor putea savura impreuna momente vesele alaturi de Gasca Zurli si Tanti Prezentatoarea Mirela Retegan incepand din 6 iulie, in fiecare sambata, de la ora 10:00, pe TVR1.

Zambete si bucurii sunt cuvintele de ordine ale celei mai noi productii de family entertainment – Dimineata Zurli – ce va fi difuzata incepand cu primul weekend al lunii iulie. Timp de o ora – veselia devine stapana micului ecran si intra in toate casele, responsabili de buna dispozitie fiind cei mai simpatici colegi de joaca ai copiilor din Gasca Zurli:  Clopotel, Truli, Zdranganel, fetita Zurli, Zana Buna si Vrajitoarea Tura Vura si Mirela Retegan, in rolul lui Tanti Prezentatoarea.


Dimineata Zurli este la  momentul actual singurul show autohton de family entertainment interactiv din care nu vor lipsi invitatii celebri - personaliati cunoscute din lumea filmului si a televiziunii, din muzica, politica sau presa, care dincolo de orice statut public sunt parinti care isi dedica timpul liber copiilor.

De altfel, intreaga emisiune a fost gandita in scopul de a-i aduce pe parinti cat mai aproape de cei mici, de a stimula comunicarea si educatia primara prin joc si joaca, intr-un cadru vesel si interactiv. Cei mici  invata lucruri noi, cantece, dansuri, informatii si curiozitati, in timp ce parintii invata cum sa se joace cu copiii lor si cum sa petreaca timpul alaturi de cei mici intr-un mod cat mai simplu, eficient dar mai ales placut!

"In Dimineata Zurli fiecare personaj din gasca  poate sa fie un model pentru copii, cei mici au ce sa invete si se identifica usor cu problemele intampinate de fetita Zurli sau de Clopotel si vad aspectele negative din contraexemplul pe care il da Tura Vura,  se aliaza cu personajele si intamplarile pozitive si inteleg mai bine aspectele nesanatoase. Parintii care vor participa la Dimineata Zurli, fie ca vor fi in platou, invitati, fie ca vor fi acasa, in fata micului ecran, isi vor aminti ca viata e simpla si frumoasa, ca bucuriile mari stau in lucrurile marunte, in intamplarile de zi cu zi, parintii isi vor aminti cu fiecare emisiune cat sunt de norocosi sa traiasca impreuna cu copiii lor miracolul vietii." declara Mirela Retegan, realizator, scenarist si director artistic al proiectul.

In desfasuratorul Diminetilor Zurli nu vor lipsi cantece cunoscute din folclorul copiilor, orchestrate intr-o noua varianta acustica, moderna si interpretate de personajele Zurli, insa nici creatiile noi, originale, compuse special de Cornel Sorian. Mai mult decat atat, fiecare editie se va desfasura in jurul unei teme ce va fi ilustrata si in cadrul unei picturi la care vor participa toti invitatii emisiunii. Fiecare tablou va fi vandut ulterior in cadrul unei licitatii, toate forndurile astfel obtinute urmand a fi utilizate pentru un proiect  caritabil derulat de Gasca Zurli la Spitalul Fundeni din Bucuresti.

Gasca Zurli

Este cea mai vesela echipa formata din actori si oameni de televizxiune – maturi, care si-au propus sa coloreze in curcubeu zilele celor mici si sa deseneze multe zambete pe fetele parintilor si bunicilor.              

Gasca functioneaza cu succes de mai bine de 3 ani. E cunoscuta in tara, dar in special in Bucuresti unde joaca spectacole cu sala inchisa. E recunoscuta in mediul parintilor ca fiind cea mai buna trupa de animatie pentru copii. Reteta care a adus succesul in Gasca Zurli e bazata pe masura in absolut tot ceea ce  face. Mirela Retegan - inventatorul  Gastii - a reusit sa cantareasca bine si sa masoare cu precizie fiecare ingredient - interactivitate, muzica, dans, educatie, curiozitati, umor si atentie pentru copii, fara a face vreun rabat de la calitate spectacolelor pregatite!

Gasca Zurli e un produs de succes care numai anul trecut a intalnit cu spectacolul TIRIBAM-TIRUBUM peste 30.000 de copii din Romania in doua turnee mari - campania "Ai in plus o carte - da-o mai departe" si Festivalul "Pro-Istoria Fest".

Emisiunea TV a venit ca o nevoie a celor mici de a-si vedea tot mai des personajele deja indragite: Fetita Zurli, Zana Buna, Zdranganel, Clopotel, Truli, Tura Vura si Tanti Prezentatoarea.

Clopotel


Clopotel aduce o ghicitoare in fiecare emisiune! Este jucaus si are mereu intrebari. Are la el tot  timpul un clopotel si incearca sa invete pe toata lumea jocul Clopotel (un joc de atentie si concentrare, care se joaca in doi: cel din fata lui Clopotel trebuie sa spuna cuvantul clopotel indiferent cat de tare incerca personajul sa il incurce).  Cantecul sau se numeste Intrebare Intrebatoare, viseaza tot timpul ciocolata, munti de ciocolata, nu prea ii place sa faca miscare si se lasa greu convins sa manance fructe si legume.

Truli


Truli  e pasionat de calatorii. Vrea sa vada toata lumea pe bicicleta sau motocicleta  sau macar trotineta. Ii plac descoperirile si  poate sa iti spuna totul despre inventii, despre ceea ce este nou, despre cum au aparut anumite lucruri. Are o problema cu numaratul. Intelege lucruri foarte complicate dar nu are rabdare suficienta cu lucrurile simple.

Fetita Zurli


Fetita Zurli e pasionata de inghetata. Cordeluta de pe cap are doua cornete stilizate, simbolul pasiunii ei culinare. Face colectie de jucatii de plus, ii plac jocurile si invata in fiecare zi unul nou. Vrea sa se faca prezentatoare (ca tanti prezentatoarea) si canta de dimineata pana seara. E generoasa, vesela si pozitiva si ar vrea sa fie prietena cu toti copiii din lume!

Zdranganel


Zdranganel este talentatul dansator al grupului si mereu ii invata pe copii o coregrafie noua. Face colectie de zdranganitori astfel ca toti  prietenii ii aduc din excursii obiecte zdranganitoare pe  care le agata la cingatoare. Viseaza sa ajunga si el in toate locurile pe care si le prinde la brau.

Zana Buna


Zana Buna e blonda, inalta, frumoasa si imbracata cu o superba rochie roz - asa cum sunt toate zanele adevarate din povestile copilariei.  Locuieste pe o steluta de unde vede si aude tot. Ii invata pe copii cum sa formuleze dorintele si sa fie curajosi. Stie trucuri, e magica, iar bagheta ei face minuni...este foarte optimista si ii face pe cei mici sa se simta intotdeauna aparati de cele rele.

Vrajitoarea Tura Vura


Vrajitoarea Tura Vura este cea mai caraghiasa vrajitoare din lume... spune lucruri neadevarate, incearca sa-i pacaleasca pe cei mici cu povesti in care nu mai crede nimeni... declara ca zboara pe matura ei care se numeste vrajimaturica, se considera vocea de aur a Romaniei si cea mai mare dansatoare dar este un antitalent innascut. Nu stie sa vorbeasca deloc corect. Nu ii plac petrecerile, e pasionata sa sparga baloanele si sa strice torturile de la petreceri. Se hraneste cu ciocolata si cartofi prajiti, nu-i place sa se spele siu nu s-a mai pieptanat de 300 de ani...

Tanti Prezentatoarea


Tanti Prezentatoarea este moderator in adevaratul sens al cuvantului. Reuseste sa tempereze orice neintelegere din Gasca, are o solutie pentru fiecare problema si aduce linistea si echilibrul in Gasca Zurli.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zurli Gasca zurli Emisiune zurli National Tv

Articole recomandate

Citeste si despre