Diferiti, dar fericiti impreuna. Aleth Naquet in Romania

/ / Modificat: 2013-09-27
Diferiti, dar fericiti impreuna. Aleth Naquet in Romania

Conferinta:

24 octombrie 2013 / 19:00-21:00

 

Workshop:

26-27 octombrie 2013 / 9:00-18:00

Descopera cu ajutorul Metodei ESPERE® mijloace prin care poti construi o relatie fericita de cuplu, plina de viata si energie, creativa si durabila. Afla factorii care te pot impiedica sa dezvolti relatii fericite si solutii bazate pe metoda comunicarii relationale.

Temele abordate

  • Cand trecem de la o relatie de intalnire la o relatie de cuplu?
  • Cum sa ne eliberam de trecut pentru a putea fi intr-adevar cu cineva?
  • Momente de coeziune si provocari inerente vietii de cuplu
  • Ce se intampla cu relatia de cuplu atunci cand devenim parinti
  • Cum gestionam situatiile de infidelitate
  • Confuzia intre sentimente si relatie
  • Factorii care pot dezbina un cuplu
  • Cum gestionam separarile, despartirile si divortul
  • Respectul fata de sine si fata de diferentele celuilalt
  • Cum trecem de la cuplul fuzional la cuplul divizat
  • Instrumente de comunicare si regulile Metodei ESPERE®.

Modalitatea de lucru

Trainingul va alterna intre expuneri, exemplificari si punerea in practica a instrumentelor comunicarii relationale, pornind de la intrebarile, exemplele si experientele participantilor.

Aleth NAQUET va oferi repere ale Metodei ESPERE® si raspunsuri la situatii concrete prezentate de participanti.

"Atunci cand reusesti sa asculti mai atent, un "Te iubesc" poate fi de fapt o cerere sau o exigenta deghizata care s-ar putea traduce prin: "Iubeste-ma, iubeste-ma!". Se mai intampla uneori ca un "Te iubesc" sa exprime teama de a fi parasit si sa reprezinte tipete care incearca sa spuna "Mai ales nu ma parasi!" sau "Confirma-mi ca ma vei iubi pentru totdeauna!". Exista si ceea ce eu numesc iubirile din lipsa, insemnand mai mult sau mai putin direct: "Da-mi iubirea pe care tatal sau mama mea nu mi-au dat-o niciodata!" sau "Iubeste-ma cum cea sau cel care m-a parasit ar fi trebuit sa ma iubeasca!".

Jacques Salomé

"Pot spune azi ca desi iubirea are multe mistere, iubirea implinita are legatura cu intalnirea armonioasa a doua sentimente in reciprocitate (daca doar unul iubeste, iubirea pe care o propune ramane intr-o oarecare masura neincheiata!). Iubirea are nevoie sa fie hranita atat prin dragostea celuilalt, cat si prin calitatea relatiei."

 Jacques Salomé

Organizatori

Centrul ADRES (Franta), Centrul de Dezvoltare Personala AMANESER (Romania), cu sprijinul deosebit al lui Jacques Salomé, creatorul metodei ESPERE®.

Cu cine?

Aleth NAQUET este specialist si formator in Comunicare Relationala prin Metoda ESPERE®. De-a lungul a peste 17 ani a format si initiat mai multe grupuri de specialisti si a sustinut numeroase conferinte si workshopuri pe teme de comunicare relationala.

A fost formata in Metoda ESPERE® de catre Jacques Salomé, autorul metodei. Aleth Naquet este membru fondator al Institutului ESPERE International, al carui presedinte a fost pana in 2009. Din 2009 este presedinta Comisiei de Supervizare a Institutului, garantul metodei.

Despre Jacques Salome si Metoda Espere

Jacques Salome este psihosociolog, formator, scriitor francez.

Dupa numeroase experiente in domeniul psihologiei si al sociologiei, ajunge la o metoda personala. El creeaza un sistem teoretico-practic, dezvoltand concepte si instrumente proprii. Astfel ia nastere Metoda ESPERE® (Energie Specifivca Pentru o Ecologie Relationala Esentiala). Este autorul a peste 59 de carti, coautor al unor lucrari de referinta despre comunicare si cuplu. Cartile sale au fost traduse in 27 de limbi, inclusiv limba romana.

Metoda ESPERE® este o pedagogie a comunicarii, o metoda vie, accesibila tuturor si usor de aplicat in viata de zi cu zi. Scopul comunicarii relationale prin Metoda ESPERE® este imbunatatirea calitatii relatiilor interpersonale din toate domeniile vietii. Sensul pe care il da Jacques Salomé verbului "a comunica" este de "a pune in comun". Astfel, din aceasta perspectiva Metoda ESPERE® ne ajuta sa fim co-autori responsabili ai relatiilor noastre.

Cat costa? Cum se face plata? Ce este inclus?

Conferinta: 8o lei

Workshop: 190 euro achitati in lei la cursul BNR din ziua efectuarii platii

Plata se poate realiza fie cash la sediul nostru, fie prin virament bancar in contul RO94BACX 0000 0006 0560 6000, deschis la Unicredit Tiriac Bank, pentru SC Amaneser Training SRL.

Taxa workshopului include:

  • participarea la program;
  • suport de curs;
  • atestat de participare recunoscut international;
  • traducere (romana – franceza, franceza – romana) pe durata intregului program;
  • 2 pauze de cafea.

Facilitati de plata:

  • plata in rate, cu ultima rata achitata pana la 16 octombrie 2013)
  • cuplurile inscrise beneficiaza de o reducere de 10 %**.

** Se beneficiaza de o singura reducere.

Ce atestare vei primi?

Participand la workshop vei primi atestare internationala eliberata de Centrul ADRES – institutia din Franta abilitata de Institutul ESPERE sa deruleze in Romania programele de formare de Traineri si Consultanti in Metoda ESPERE® in colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din Romania.

Unde se fac inscrierile?

Centrul de Dezvoltare Personala AmaneSer

www.amaneser.ro

e-mail: amaneser@amaneser.ro

Facebook Aleth Naquet In Romania

Tel: 021/327.54.45 / 0723.396.368

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre