Descopera Anaconda si alti serpi uriasi

/ / Modificat: 2014-02-06
Descopera  Anaconda si alti serpi uriasi

Conferinta: Anaconda si alti serpi uriasi

9 februarie 2014, ora 11.00

Prezinta: dr. Alexandru Iftime

Serpii constrictori sunt notorii pentru dimensiunile iesite din comun si forta uriasa cu care isi rapun prada prin incolacire, sunt vanati pentru piele pana la periclitare si adesea crescuti in captivitate, unde atrag atentia prin marime si culorile stralucitoare.

Insa pe cat sunt de bine cunoscuti in unele privinte, pe atat de enigmatici sunt in altele. Talia lor maxima, de pilda, este un subiect controversat; biologia lor in natura este destul de putin cunoscuta, iar capacitatea lor de a se aclimatiza in tinuturi noi a constituit o surpriza recenta pentru oamenii de stiinta.

Vom urmari aceste specii de serpi, cele mai mari din lume, prezentandu-le caracteristicile si incercand a patrunde "secretul" acestor vietati spectaculoase si in acelasi timp retrase.

Conferinta se va desfasura in Sala Multimedia a Muzeului. Accesul publicului in sala se face in intervalul 10:45 – 11:00, pe baza biletului de vizitare a Muzeului.

Conferinta face parte din ciclul de articole si conferinte din cadrul proiectului „Istoria lumii vii in 10 exponate”

Proiect realizat de catre Muzeul "Antipa" si revista educationala Terra Magazin ce isi propune sa prezinte elevilor si publicului larg cele mai importante 10 piese din expunerea permanenta a Muzeului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre