De-a arhitectura in saptamana Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, 6-10 aprilie 2015

| | Modificat: 2015-02-19 15:17:37

De-a arhitectura in saptamana Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, 6-10 aprilie 2015

In perioada 6-10 aprilie 2015 se fac inscrierile claselor pentru activitatile extracurriculare si extrascolare desfasurate de Asociatia De-a arhitectura in saptamana "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!"

De-a Arhitectura Povestita

Varsta/Clasele: I-VII

Durata: 45-60min

Numar clase: 60 clase

Locatie: BCU, scoala Constantin Brancusi si Scoala Centrala pentru Bucuresti, Bastionul Theresia pentru Timisoara, Libraria Habitus pentru Sibiu, Casino, Centrul de Cultura urbana pentru Cluj, Liceul Andrei saguna pentru Brasov, Liceul Negruzzi pentru Iasi.

Cost: gratuit

Parteneri: YTONG

Inscrierile: online, accesand http://de-a-arh-povestita-2015.eventzilla.net/

Continuam buna traditie a conferintelor De-a Arhitectura Povestita cu cinci conferinte in Bucuresti doua conferinte in Timisoara, Sibiu si Cluj si cate o conferinta in Brasov si Iasi. De-a Arhitectura Povestita este un proiect prin care scolarii ajung mai aproape de arhitecti cunoscuti din Romania care le vorbesc copiilor "pe limba lor" despre arhitectura, prezentandu-le acestora o experienta sau un proiect din portofoliul lor. Acest demers doreste sa familiarizeze copiii cu exemple pozitive si concrete de arhitectura, dar si cu rolul social al arhitecturii si al arhitectului. Pentru a asigura gratuitatea programului pentru copii, suntem sustinuti de catre brandul de origine germana YTONG, pentru al treilea an consecutiv. 

Ciripita

Varsta/Clasele: I-IV

Durata: 2h30min

Interval orar: 9.00-11.30

Numar clase: 5 clase Bucuresti

Locatie: Gradina Botanica Bucuresti

Cost: 20 RON/copil

Parteneri: Societatea Ornitologica Romana (SOR) si Gradina Botanica Bucuresti

inscrierile: pentru Bucuresti, la adresa: adriana@de-a-arhitectura.ro.

Ciripita

Expozitia de creatie si fundraising Case Ciripite, organizata in octombrie 2014 a reunit 12 arhitecti si designeri romani de renume au creat si expus piese unicat de design (casute de pasarele) in vederea sustinerii educatiei pentru arhitectura si mediu construit. Aceste creatii isi gasesc locul in Gradina Botanica pentru a-si indeplinii functiunea pentru care au fost create si anume gazduirea pasarelelor.

Astfel, in saptamana „scoala altfel”, timp de 5 zile, cate o clasa pe zi, va descoperii casutele de autor create special pentru pasarele. Copiii vor invata sa se orienteze pe harta ca sa descopere casutele, vor afla informatii despre pasarile din Gradina Botanica, iar la fiecare casuta ghidul va explica care este ideea de la care s-a plecat in crearea acesteia. Punctul de intalnire este intrarea in Gradina Botanica.  

Nisipurile Magice

Varsta/Clasele: I-III

Durata: 2h30min

Interval orar: 9.00-11.30

Numar clase: 5 clase Bucuresti

Locatie: Libraria Merlin, strada Severeanu, nr 30, Cotroceni.

Cost: gratuit

Parteneri: Libraria Merlin

Inscrierile: pentru Bucuresti, la adresa: adriana@de-a-arhitectura.ro.

Nisipuri_magice

Anul acesta pentru prima oara vom desfasura 5 ateliere Nisipurile Magice in parteneriat cu Libraria Merlin, timp de 5 zile, cate o clasa pe zi, va construi cu nisip cetati, lumi imaginare, povesti, alaturi de doi arhitecti voluntari De-a arhitectura. Copiii vor folosi nisipurile Bubber, Shape It! si Kinetic, niste nisipuri revolutionare, cu o textura matasoasa, lipsite de toxicitate, usor de folosit, usor de curatat, care nu se usuca niciodata. 

Atunci cand se joaca in nisip, singuri sau alaturi de prieteni, copiii devin stapinii propriului joc. Aceasta libertate absoluta le cladeste increderea in sine, abilitatea de a lua decizii, gandirea critica, abilitatile de socializare, dar si flexibilitatea intelectuala.

HandsOn!

Varsta/Clasele: I- IV

Durata: 2h30min

Intervalul orar 9.30-11.00

Locatie: in scoli in orasele Bucuresti, Sibiu, Timisoara, Constanta, Brasov, Cluj, Bistrita, Baia Sprie, Bacau

Cost: gratuit

Inscrierile: pe orase, detalii mai jos. Pentru Bucuresti nu mai sunt locuri

Atelierele De-a arhitectura HandsOn! au un rol dublu: propunem apropierea publicului larg de evenimentele de arhitectura importante si exersarea intr-o echipa de copii a procesului comunitatii care face orasul. indrumati de voluntarii De-a arhitectura, lucrand cu materiale si instrumente de bricolaj, copiii isi asuma misiunea de a construi spatiile publice pe care si le-au imaginat sau pe care le-au experimentat in orasul lor. 

La ateliere, impreuna cu voluntarii nostrii, copiii vor construi macheta unei case la scara unui omulet LEGO©, invatand ce este acela un plan, o mobilare, stabilind inaltimea corecta a peretilor, a ferestrelor, a usilor si realizand prima lor structura de acoperis. 

Detectivii Urbani

Varsta/Clasele: III-V

Durata: 45-60min

Intervalul orar 9.30-11.00

Locatie: in jurul scolilor, in centrele oraselor, se va desfasura in Bucuresti, Sibiu, Roman, Cluj, Constanta

Cost: gratuit

Inscrierile: pe orase, detalii mai jos.

In saptamana “Scoala altfel” poate fi aplicat kit-ul pentru Detectivii Urbani dezvoltat de De-a arhitectura pentru o lectie cu copiii claselor III-V, care poate fi sustinuta de invatator si/sau arhitect.

Copiii vor pleca intr-o expeditie in oras si vor depista diferite functiuni, vor gasi reperele zonei, vor invata sa se orienteze pe harta si pe strada, vor interactiona cu locuitorii zonei, observandu-i specificul. Va invitam sa parcurgeti indicatiile din kit si sa descoperiti in oras lucruri interesante alaturi de copii!

Inscrierile se fac: 

pentru Bucuresti, Bacau si Roman  la colega noastra Adriana Comanici: adriana@de-a-arhitectura.ro  

pentru Cluj la colega noastra Iulia Patru: iuliapatru@de-a-arhitectura.ro  

pentru Sibiu la colega noastra Iulia Nistor: iulia@de-a-arhitectura.ro 

pentru Timisoara la colega noastra Oana Simionescu: oana.a.simionescu@gmail.com

pentru Constanta la colega noastra Ana Maria Olteanu: gaudiamo@yahoo.com

pentru Brasov la colega noastra deea Mihaltan: mihaltand@yahoo.com

Va rugam sa specificati orasul, la ce activitate doriti sa va inscrieti si numarul de copii din fiecare clasa inscrisa.  inscrierile se fac pentru o clasa.

Multumiri pentru sustinerea in anul scolar 2014-2015:

-OAR Bucuresti pentru finantarea din 2011 scrierii cursului De-a arhitectura in orasul meu

-UAR pentru finantarea programului de pregatire al indrumatorilor

-Goodyear alaturi de care „Crestem impreuna siguranta in trafic a copiilor”

-Ytong alaturi de care „Crestem impreuna orasul Constanta” in acest an scolar

-Sponsorilor implicati in Expozitia „Case Ciripite” editia I: CA Immo, Coldwell Banker, Clinica Maria, Crama Atelier, Dedeman, Delta Glass, Raluca Antonescu PR & Consulting, Richter, Siniat, The Park, Valrom si Velux.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri De-a arhitectura Scoala altfel

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA