De Martisor, la Muzeul Satului


Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" va invita in perioada 24 februarie - 8 martie 2014, intre orele 09:00 - 17:00, in soseaua Kiseleff 28-30, la targul "De Martisor".

Martisorul, reprezentat de un snur bicolor – alb si rosu – marcheaza in calendarul popular pragul dintre anotimpul friguros al iernii si cel calduros al primaverii.

de_martisor
La Muzeul Satului, incercam sa punem in valoare aceasta sarbatoare a inceputului de primavara, prin aducerea in constiinta oamenilor a valorilor universale facilitand accesul la vechi valori precrestine.

Astfel, reusim sa conservam, permanentizam si promovam aceste stravechi datini si obiceiuri, ajutand la intelegerea transferului rolului martisorului din obiect apotropaic in obiect artizanal.

De luni pana duminica, intre orele 09:00 – 17:00, in curtea muzeului va asteapta martisoare diverse si vesele, realizate de mesterii si artistii plastici.

Martisoare crosetate, martisoare pictate, martisoare parfumate...toate asteapta sa fie admirate si achizitionate.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri martie 2014 Targuri de Martisor in 2014

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul