Cursuri de arta pentru copii si adulti, Galeria MORA

/ / Modificat: 2012-10-16
Cursuri de arta pentru copii si adulti, Galeria MORA

Cursuri de arta pentru Copii si Adulti - 2012

Asociatia din Pod si MORA lanseaza noi cursuri de arta pentru cei mici si pentru cei mari. Te invitam într-un univers creativ si relaxant, unde te poti juca si experimenta diverse tehnici: acuarela, acrilic, penita, creion, carbune, colaj, unde iti vei imbogati cunostinţele si vei invaţa sa privesti altfel lumea din jurul tau.

Iata ce puteti alege:

Cursuri de Arta dedicate Copiilor - 2 grupe de varsta ( 7 - 10 ani si 10 - 14 ani )

PEISAJUL â curs de pictura


Initiere in arta si aprofundarea elementelor de limbaj plastic

Sambata, orele 10:00 – 12:00

27.10. 2012 - 17.11. 2012 – pret 280 RON ( 4 sedinte )

In acest curs copiii vor experimenta un gen foarte cunoscut al picturii: peisajul.Cursantii vor interpreta o imagine data – peisaj urban sau peisaj din natura.  Vor studia compozitia in desen si culoare, organizarea unei suprafete, construcţia pe baza observaţiei formelor morfologice, contrastele de culoare si realizarea profunzimii cu ajutorul liniei si al culorii. Pentru a intelege cat mai bine subiectul se vor studia si comenta cateva lucrari de gen realizate de maestri ai picturii ( Vicent Van Gogh, Gustave Courbet ).



Sedinta 1 - comentarea imaginilor -realizarea unei schite in desen asezarea in pagina a compozitiei si ebosa

Sedinta 2 – Pictura -tenica de lucru acrylic pe hartie, avand ca reper stilul realist si lucrarile lui Gustave Courbet

Sedinta 3 – 4 - Pictura interpretare - tehnica mixta, (pastel si tempera pe hartie), avand ca reper lucrarile lui Vincent Van Gogh.

Se pune accent pe: pe observatie, pe dezvoltarea personalitatii artistice si pe tehnica de lucru.

 

Inscrierile copiilor (in limita locurilor disponibile) se fac in scris la adresa de e-mail: cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon : 0734 537 721

Plata se face prin transfer bancar. Pentru rezervarea locului se va plati anticipat taxa de 100 lei (suma nerambursabila) in contul Asociatiei din Pod, restul urmand a fi achitat la prima sedinta de curs.

Toate materialele necesare cursurilor sunt incluse in pret.

Cursuri de arta dedicate adultilor - peste 15 ani

Curs de arta â Sa pictam in "IN STIL"


Marti, 19:00 – 21:00

30. 10. 2012 - 20. 11. 2012 – pret 320 RON (4 sedinte)

Modulul Sa pictam "IN STIL" imbina prezentarea unor notiuni de istoria si teoria artei cu aplicarea acestora in practica, in sedinte tematice. Pe parcursul modului cursantii vor analiza cateva dintre cele mai importante curente artistice ale artei moderne, creand la fiecare sedinta cate o lucrare ce va avea ca punct de plecare opera unui artist reprezentativ. Astfel, pornind de la exaltarea cromatica a fauvismului, trecand prin deconstructia si reasamblarea obiectului, proprii cubismului, prin plasticitatea expresionismului abstract, si ajungand la actualul street art, se vor analiza principalele momente de cotitura din arta secolului 20. Aplicarea in practica a elementelor stilistice definitorii pentru aceste curente va duce atat la imbogatirea limbajului plastic al cursantilor, cat si la descoperirea unor afinitati personale si unui stil propriu fiecaruia.

 

Sedinta I – natura statica; (fauvism: Matisee, Derain, Kees van Dongen)

Sedinta II - natura statica; (cubism – Picasso, Braque, Juan Gris)

Sedinta III – compozitie; (expresionism abstract – Mark Rothko, Jackson Pollock, Barnett Newman)

Sedinta IV – stencil, paste-up; (street art)Materiale : sedintele I-III – culori acrilice pe hartie; sedinta IV – markere, culori acrilice, spray acrylic


Curs de Arta pentru Incepatori â DESEN


Miercuri 19:00 – 21:00

31. 10. 2012 - 21. 11. 2012 – pret 320 RON (4 sedinte)

Prin intelegerea perspectivei si masuratorii proportiilor, precum si prin experimentarea diferitelor tipuri de linii si de forme, a valoratiei in carbune si a atentei observari dupa natura, acest modul urmareste imbunatatirea abilitatilor artistice si dezvoltarea unei bune coordonari ochi/mana.

Materiale: creion si carbune pe hartie. Materialele vor fi prezentate la inceputul primei sedinte.

Sedinta I – natura statica – masuratori, desen de linie, forme geometrice (creion)

Sedinta II – natura statica – proportii, compozitie, valoratie (carbune)

Sedinta III – studiu gips – masuratori, proportii, linie si valoratie carbune

Sedinta IV – studiu draperie – hasuri si texturi diferite (creion)


Inscrierile adultilor (in limita locurilor disponibile) se fac in scris la adresa de e-mail: cursuri.galeriamora@gmail.com sau la telefon : 0724.015.905

Plata se face prin transfer bancar. Pentru rezervarea locului se va plati anticipat taxa de 100 RON (suma nerambursabila) in contul Asociatiei din Pod, restul urmand a fi achitat la prima sedinta de curs.

Toate materialele necesare cursurilor sunt incluse in pret.


Structura cursurilor


Fiecare modul este structurat pe 4 sedinte a cate 2 ore (exceptie Cursul Apres Midi care dureaza o ora jumatate), o data pe saptamana. este organizat pe grupe de studiu. Fiecare grupa este formata dintr-un numar de minim 3 - maxim 6 persoane, asigurandu-se astfel posibilitatea lucrului cu fiecare in parte, profesorul urmarind sa descopere aptitudinile, sa ghideze cursantul in dezvoltarea de noi abilitati si sa-i incurajeze explorarea artistica, indiferent de cunostintele sale anterioare. Profesorul va antrena cursantii in exercitii dinamice si discutii destinate cresterii increderii in sine si dezvoltarii abilitatilor artistice. Cursurile sunt sustinute de artisti absolventi ai facultatilor de arta, cu o importanta activitate pedagogica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Arta copii Cursuri copii

Articole recomandate

Citeste si despre