Cupa Micul Modelist la Bucuresti Mall

/ / Modificat: 2013-06-27
Cupa Micul Modelist la Bucuresti Mall

Cupa Micul Modelist la Bucuresti Mall

Bucuresti Mall, primul centru comercial din Romania, impreuna cu Asociatia Micul Modelist, lanseaza la sfarsitul lunii iunie competitia "Cupa Micul Modelist". Prin intermediul acestui eveniment, Bucuresti Mall si Atelier Micul Modelist incurajeaza dezvoltarea imaginatiei copiilor prin tehnici de modelism.

In perioada 29-30 iunie, centrul comercial Bucuresti Mall gazduieste evenimentul "Cupa Micul Modelist" in cadrul caruia cei 52 de participanti ai atelierului de modelism vor fi premiati pentru machetele 3D realizate pe parcursul acestuia.

Timp de doua zile, lucrarile acestora vor fi expuse in Bucuresti Mall, langa Imaginarium, la etajul unu, iar duminica, 30 iunie, un juriu va delibera proiectele castigatoare in cadrul Festivitatii de premiere. Juriul este format din Evelyn Badea (RP Metrorex), George Balan (Director Altstom) si Mihai Craciun (machetist profesionist). Acestia vor stabili clasamentul lucrarilor in functie de notele tehnice, artistice si de realism acordate fiecarui proiect individual.


"Astfel de ateliere permit copiilor sa isi dezvolte creativitatea stiintifica, sa gandeasca inginereste, sa vada in spatiu si sa isi dezvolte simtul artistic", a declarat Roxana Dumitru, marketing director al Anchor Grup. "Vrem ca Bucuresti Mall sa gazduiasca astfel de activitati pentru parinti si copii si sa aduca solutii de petrecere a timpului liber, educative si distractive in acelasi timp", a adaugat Roxana Dumitru.

Lucrarile inscrise in concurs dezvaluie an de an, in luna iunie, cunostintele tehnice de specialitate pe care copiii le dobandesc in timpul atelierului "Micul Modelist" prin reproducerea la scara redusa a formelor de relief, a cladirilor si a cailor de comunicatii, respectand reguli ingineresti reale. Lucrarile acestora sunt la scara 1:100.

Toti copii inscrisi in concurs vor primi diplome si premii speciale: premiul I - acordat fiecareia dintre categoriile incepatori, avansaţi si experti, precum si premiul Atelierului – acordat celor mai buni trei participanti care au iesit in evidenta prin talent si pasiune, reusind sa invete tehnica modelismului in ciuda barierelor varstei.

Modelismul include mai multe discipline: tamplarie, traforaj, papercraft, pictura, arhitectura, urbanism, istoria transporturilor, matematica, geografie, istorie, instalaţii electrice si circuite, airbrushing, diferite tipuri de maiestrie, folosind mai multe tipuri de materiale pentru a crea structuri, relief si peisaj. Modelismul este considerat unul dintre cel mai versatile hobby-uri din lume.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre