Cuibul de randunele - lectura si natura la Growup Kindergarten

/ / Modificat: 2014-02-20
Cuibul de randunele - lectura si natura la Growup Kindergarten

Cuibul de randunele - lectura si natura la Growup Kindergarten

Din 1 martie 2014, de doua ori pe luna, la Growup Kindergarten, str. Randunelelor nr. 13 (zona Piata Alba Iulia) organizam ateliere de povesti  care combina lectura cu activitatile creative si de invatare despre natura si ecologie, adresate familiilor cu copii de 3-6 ani. Atelierele sunt sustinute de echipa asociatiei Artelier D, Proiecte pentru copii, conform unei viziuni noi de educatie, cu accent pe dialog, creativitate si inteligenta emotionala.


Povestea pe care o spunem este "Randunelele au venit acasa!", despre revenirea frumoaselor zburatoare din tarile calde si construirea cuibului, la marginea unei paduri amenintate de defrisare. O poveste din lumea de azi, cu nelinisti si sperante, despre prietenie si dragoste. Admiram apoi, diverse cuiburi de pasari si construim, la randul nostru, un cuib, din materiale reciclabile.

Pe parcursul unei ore, copiii vor asculta, alaturi de parinti, la atelierul Cuibul de Randunele, povesti aduse la viata prin intermediul  lecturii sau teatrului de papusi, urmate apoi de activitati creative. Se va stimula curiozitatea copiilor pentru descoperirea naturii, incepand cu spatiul din jurul casei, gradinitei, din oras : copaci, flori, pasari, insecte, animale, cu accent pe protejarea naturii, conservare si reciclare. In introducere, vom privi fotografii si scurte filmulete documentare.

Vom desfasura activitati practice inspirate de tema povestii, anotimp, personaje, cu experimente care alatura Arta si stiinta.Vom afla despre legaturile dintre elementele vii din jurul nostru si cum le putem proteja: pasarile, copacii si viata; anotimpurile copacului; insectele folositoare; apa vie; lumea de sub pamant; Vom observa forme perfecte - flori, frunze, cochilii, aripi de fluturi si pene de pasari - si prin desen, pictura, modelaj, fotografie, video - le vom cunoaste si ne vom lasa inspirati de ele.

Informatii ateliere

Atelierul Cuibul de Randunele va debuta in data de 1 martie, ora 11:00.
Adresa: GROW UP Kindergarten, str. Randunelelor nr. 13, www.growupkindergarten.ro

La toate activitatile parintii vor fi parteneri ai copiilor. Atelierele vor beneficia de un spatiu luminos si confortabil, la gradinita Growup Kindergarten, deschis tuturor celor interesati.

Taxa este de 40 lei/copil insotit, care se achita la sosire, iar participarea se face pe baza de rezervare prealabila la adresele: artelierd@yahoo.com, artelierdproiecte2012@gmail.com, office@growupkindergarten.ro tel. 0724.554.199 sau  0723.626.711. Pentru familia cu doi copii taxa este de 60 lei.

Pentru mai multe detalii, puteti urmari paginile de Facebook Artelier D, Proiecte pentru copii si Growup Kindergarten, site-urile artelierd.wordpress.com si wix.com/artelierd/proiectecopii si www.growupkindergarten.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre