Creste prin Arta! in luna mai 2012

/ / Modificat: 2012-05-10
Creste prin Arta! in luna mai 2012

Activitatile adresate copiilor continua in luna mai, la Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", cuprinzand atat spectacole de musical si opereta pentru copii ("Frumoasa din Padurea Adormita", "Cocoselul Neascultator"), cat si ateliere de creativitate din cadrul proiectului cultural-educational "Creste prin Arta!".


Atelierele de creativitate sunt adresate copiilor cu varsta intre 3 si 8 ani, oferindu-le celor mici ocazia de a patrunde in mediul artistic si de a-si dezvolta imaginatia prin activitati plastice (modelaj in lut, pictura, bricolaj), jocuri de interactiune (teatru si actorie) si dans (balet). Mai mult, atelierele "Serile Copiilor" sunt adresate atat copiilor, cat si parintilor – in timp ce parintii sunt poftiti la spectacol, cei mici pot participa, la Studioul pentru copii al teatrului, la atelierele de creativitate. Iata programul activitatilor pentru copii organizate de Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" in luna mai 2012:


Spectacolul "Frumoasa din padurea adormita"

10 mai 2012, ora 10.00
Pret bilet: 10,50 lei
Musical de Silvia Kerim & Marius Teicu
Dupa basmul „Frumoasa din Padurea Adormita” de Charles Perault
Regia: Nicolae Ciubuc & Daniel Eufrosin

A fost odata ca niciodata o imparatie cu zane bune si vrajitoare rele, cu broaste si berze vorbitoare, cu oameni linistiti si cumsecade peste care domnea un imparat. Impreuna cu sotia lui, imparateasa Zimby, au asteptat cu nerabdare ca barza Bertha sa le aduca un bebelus. Barza Bertha si buna ei prietena, Broasca Bibi, aduc in dar la curtea imparateasca o fetita frumoasa... ca in povesti.


Spectacolul "Cocoselul neascultator"
31 mai 2012, ora 10.00
Pret bilet: 10,50 lei
Opereta pentru copii de Constantin Ungureanu
Libretul: Ion Lucian
Regia: Cristina Cotescu

Intr-o casuta la marginea padurii locuiesc Cocoselul, Ursuletul si Motanelul. Cei trei prieteni se inteleg de minune. Din pacate, viata Cocoselului este in pericol pentru ca Vulpea doreste sa il faca … friptura. Dar viclenia si lacomia ei vor fi infrante de prietenia adevarata!

curs_baletAtelier de dans clasic: Primii pasi de balet
13 mai 2012, ora 11.00
Pret bilet: 15 lei
Coord.: Iulian Radoi si Madalina Mechenici

Insotiti de Iulian Radoi si Madalina Mechenici, ambii balerini ai Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, copiii vor invata principalii pasi de balet, pozitia de reverence, precum si elemente de ritmicitate. De asemenea, copiii vor putea vedea cum arata echipamentul specific al unui balerin, poantele si costumatiile de balet folosite la Teatrul National de Opereta si vor putea urmari secvente din arhiva teatrului, pentru a vedea cum se aplica pe scena cunostintele invatate la atelier.

Atelierele "Serile copiilor" - Povesti interactive
19 mai si 20 mai 2012, ora 19.00, in timpul spectacolului "Rebecca"
Pret bilet: 15 lei
coord. Mioara Ifrim

Atelierele "Serile Copiilor" sunt un serviciu atat pentru copii, cat si pentru parintii spectatori. Familiile sunt incurajate sa vina la teatru impreuna, iar, in timp ce parintii sunt la spectacol, copiii pot participa la unul dintre atelierele de creativitate care au loc la studioul pentru copii.

Atelierul de Povesti Interactive combina intr-un mod imaginativ si amuzant elemente de naratiune, proiectii de filme si diafilme, teatru si cantec, oferindu-le celor mici ocazia de a participa la diverse jocuri si exercitii de comunicare si creativitate. Alaturi de Mioara Ifrim, solista a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, copiii isi pot dezvolta abilitatile personale si sociale prin jocuri de memorie si atentie, exercitii de agilitate si miscare, inventand povesti si punandu-si la lucru imaginatia.

pictura_modelajAtelier de pictura si modelaj
26 mai 2012, ora 11.00
Pret bilet: 15 lei
Coord.: Gloria Apostol si Ioana Schiau
Atelierul de Pictura si Modelaj urmareste sa le arate celor mici, prin joaca si improvizatie, doua fatete complementare ale artei plastice – pictura si modelajul. In prima parte a atelierului, copiii vor explora lumea picturii, jucandu-se cu pensulele, culorile tempera si acuarelele, urmand ca apoi sa lucreze cu diverse materiale pentru modelaj – plastilina si pasta ceramica – pentru a explora noi forme si texturi si pentru a-si descoperi indemanarea si placerea de a modela.

Atelier "ABC in teatru"
27 mai 2012, ora 11.00
Pret bilet: 15 lei
Coord.: Oana Rusu
Atelierul este coordonat de Oana Rusu, actrita a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, si are ca scop introducerea copiilor in lumea spectacolului. Copiii vor invata ABC-ul Teatrului: ce este scena, ce sunt actorii, ce este un regizor, ce sunt rolurile, costumele, ce este o piesa de teatru. Mai mult, copiii isi vor dezvolta abilitatile personale prin tehnici de actorie si interpretare, jocuri, improvizatii, exercitii de dictie si miscare scenica.

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului National de Opereta „Ion Dacian”, telefon0213136348 si online, pe www.eventim.ro.

Pentru mai multe detalii, persoana de contact este Ioana Schiau – e-mail: ioana.schiau@opereta.ro, telefon: 0751 177 084.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural Evenimente copii Evenimente parinti

Articole recomandate

Citeste si despre