Craciun Taranesc la Muzeul Taranului Roman

| | Modificat: 2013-12-12 00:00:00

Piata Taraneasca si Mester(Esti)! organizeaza, in perioada 13-15 decembrie 2013, Targul Craciun Taranesc, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, unde va asteapta de dimineata pana seara, cu multe bunatati si cadouri de sezon producatori traditionali, mesteri populari, artisti handmade si colectionari.

craciun_taranesc

Veti putea degusta la Piata taraneasca produse naturale si produse traditionale speciale pentru Craciun (toba, lebar, carnati, afumaturi, branzeturi de oaie, vaca sau capra, Cozonacul Bujor, Cozonacul Domnesc si Cozonacul Bunicii, prajituri traditionale din Maramures), dar si produse de post: zacusti muntenesti si moldovenesti, dulceturi, miere si produse apicole, siropuri, paine in trei culori, covrigi, turta dulce, varza cu mamaliguta sau fasole la ceaun, placinte moldovenesti din Botosani – poale-n brau, placinte cu varza, placinte intinse din Turnu, jud. Arad – cu mac, cu nuca, cu mere, cu dulceata de visine).

Terasa traditionala damboviteana se pregateste cu: sarmale de dulce si de post, caltabos, fasole la ceaun, gratare-incinse, mere coapte, vin fiert, lipii si mamaliga.

Mester(Esc)! pentru domniile voastre mesteri populari si artisti handmade care va vor incanta in aceste zile de sarbatoare cu diverse obiecte pentru Craciun: ornamente pentru pom, felicitari realizate manual, ceramica, ii, icoane, obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand made, obiecte realizate din lana si crosetate, obiecte din lemn etc.

Daca va e dor de atmosfera satelor si targurilor de odinioara va invitam la o calatorie printre obiectele de antichitati (cufere, mobilier, tablouri, bijuteri, carti, carti postale, patefoane, roti de car, fuioare si alte minunatii).

 

Va asteptam cu drag, intr-o lume aparte, in curtea interioara a Muzeului National al Taranului Roman, din 13 pana in 15 decembrie, la Craciunul Taranesc!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Targuri de Craciun 2013 Targuri Craciun

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA