Copiii spun DA muzicii clasice!

/ / Modificat: 2015-10-15 12:32:11

Surprinzator,  dar copiii chiar spun “DA” muzicii clasice! Dupa vizitarea primelor 7 scoli din sectorul  5  inscrise in programul “Spune DA muzicii clasice!”, orele neconventionale de muzica sustinute de Fonetic Quintet s-au bucurat de un numar covarsitor de reactii pozitive din partea elevilor si a cadrelor didactice!

Fonetic_Quintet_1

Programul “Spune DA muzicii clasice!”, derulat de Fonetic Quintet in parteneriat cu ArCub, se afla la jumatatea drumului. Pana in prezent, membrii cvintetului in colaborare cu Oana Serban au prezentat povestea “Petrica si lupul” in fata a peste 500 de copii, din cele 7 scoli din sectorul 5 in care acestia au cantat, urmand ca pana la jumatatea lunii noiembrie, sa viziteze si restul scolilor din acelasi sector, inscrise in program. 

Desi copiii nu sunt considerati a fi cei mai mari fani ai acestui tip de muzica, dupa experienta lectiilor inedite derulate in primele scoli, incantarea celor mici a depasit masura asteptarilor. Un montaj al imaginilor filmate la primele lectii de muzica poate fi vazut mai jos:

Familiarizarea copiilor cu muzica clasica si, in special, a elevilor din sectorul 5 este instrumentul prin care membrii Fonetic Quintet si-au propus sa atinga obiectivul principal al proiectului „Spune DA muzicii clasice!” si anume, sa contribuie la diminuarea abandonului scolar in aceasta zona defavorizata a Capitalei. 

muzica_copii

Rezultatele unui studiu efectuat in urma cu un an de catre Uniunea Europeana plaseaza Romania pe locul al treilea in ceea ce priveste rata de abandon scolar, cu un procentaj de 18,1 %. 

Conditiile precare de viata si lipsa de scolariazare a parintilor, multi de etnie rroma, le diminueaza sansele de a-si finaliza studiile celor mai multi dintre copiii ce locuiesc in sectorul 5 al Bucurestiului. Fonetic Quintet, cu sustinerea Arcub, doreste sa traseze noi directii in dezvoltarea educatiei elevilor din clasele primare, oferindu-le drept alternativa, in ceea ce priveste alegerea unei careriere, studierea muzicii clasice.

muzica_pentru_copii

Pe langa o posibila solutie in privinta abandonului scolar de catre elevii provenití din aceasta zona defavorizara, exista un alt aspect pozitiv al proiectului „Spune DA muzicii clasice”: nu putine sunt studiile care enumera beneficiile ascultarii acestui gen muzical asupra dezvoltarii copiilor. Expunerea constanta a acestora la muzica clasica ii ajuta la stimularea concentrarii si a atentiei, oferindu-le, pe termen lung, deschidere catre noi orizonturi si cultivarea gustului pentru rafinament.

Despre Fonetic Quintet: 

Membrii Fonetic sunt tineri absolventi ai Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti ce isi desfasoara activitatea de artisti instrumentisti in Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala Romana , Orchestra Nationala de Tineret si Filarmonica Pitesti.

Invitata speciala in povestea Petrica si Lupul este Oana Serban. Ea a debutat inca de mica in teatrul radiofonic, in numeroase productii ale postului national de radio. Fosta producatoare la radio Guerrilla, aduce prospetime si spontaneitate proiectului, venind cu experienta din lumea radioului.

Mai multe detalii despre Fonetic Quintet si campania "Spune DA muzicii clasice" pe www.concert-educativ.ro.  

Taguri Evenimente pentru copii

Citeste si despre