Copiii si scrierea creativa

| | Modificat: 2015-02-12 00:00:00

Copiii au mintea libera si isi folosesc imaginatia, asa ca un atelier de scriere creativa care li se adreseaza de la asta ar trebui sa porneasca. Dar unde si-ar putea propune sa ajunga?

Atelierul coordonat de scriitoarea Adina Rosetti ii incurajeaza pe copii sa citeasca mai mult, le antreneaza abilitatile de storytelling si de intelegere a unui text, ii invata sa faca distinctia intre fictiune si non-fictiune, sa depaseasca blocajele prin trucuri amuzante, ii sustine sa nu se supuna cliseelor si sa scrie pentru placerea lor. 

scriere_creativa_Carturesti

Atelierul va explora formele scrisului (articol de blog, interviu, reportaj, poem, fictiune), pe care copiii le vor deprinde prin imaginatie si joc. In partea a doua, se va vorbi despre cum se construieste o poveste – naratiune, personaje, dialog si asa mai departe. Povestirile scrise de copii vor fi stranse intr-o revista pe care fiecare o va primi la final. Colectiile tiparite in urma primelor doua editii pot fi descarcate/citite gratuit aici si aici.

 "Vrem sa le trezim copiilor apetitul pentru citit, sa ii familiarizam cu genurile si stilurile scrierii si cu felul in care se construieste o poveste, si sa facem toate astea in joaca, cu mult umor si relaxare. Cred foarte mult in puterea povestilor si a cuvintelor, cred ca imaginatia nu inseamna doar visat cu ochii deschisi, dar ne si salveaza din multe situatii, daca stim cum sa o folosim, cred ca traim intr-o epoca in care se scrie frenetic (mai ales pe net) si nu prea ne mai putem descurca daca nu stim sa concepem si sa scriem corect un text si mai cred ca copiilor le trebuie niste alternative la jocurile pe tableta, calculator, smartphone etc." (Adina Rosetti)

Pentru copiii intre 10 si 16 ani care vor sa inventeze povesti si personaje, Academia Motanov organizeaza a treia editie a atelierului de scriere creativa coordonat de Adina Rosetti.

Inscrierile sunt deschise pana pe 24 februarie, pe baza unei povesti sau a motivatiei. Atelierul se va desfasura intre 28 februarie si 29 martie, la HomeProject, in Bucuresti, si costa 520 lei.

Intalnirile au loc sambata si duminica de la 15:00 la 17:00, timp de 5 weekenduri. Pentru mai multe detalii, intrati pe http://www.motanov.ro/portfolio/scrierecreativa

Taguri Ateliere pentru copii

Citeste si despre

Articole de la parteneri