Cirque du Soleil soseste in Romania

/ / Modificat: 2012-02-23
Cirque du Soleil soseste in Romania

Grupul international Cirque du Soleil soseste in Romania pentru prima data, cu emotionanta sa productie Saltimbanco. Spectacolele vor avea loc in perioada 8-12 februarie 2012, zilnic, la Romexpo Bucuresti, in Pavilionul Central.


Pornind de la un grup de 20 de artisti de strada, la inceputurile sale, din 1984, Cirque du Soleil este astazi o importanta organizatie cu sediul in Quebec, ce ofera divertisment de inalta tinuta artistica. Compania are 5.000 de angajati, incluzand mai mult de 1.300 de artisti din aproape 50 de tari diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de orase de pe sase continente s-au lasat uimiti si incantati pana acum de Cirque du Soleil. Se estimeaza ca aproape 15 milioane de oameni vor vedea un spectacol Cirque du Soleil pana la finalul anului in curs. Cartierul general al Cirque du Soleil International este in Canada, la Montreal. Mai multe informatii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com.

Saltimbanco este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil si a fost prezentat publicului din lumea intreaga (Europa, America de Nord, America de Sud, Australia, Japonia, Noua Zeelanda) de nenumarate ori cu casa inchisa, incepand cu 1992. Saltimbanco numara n total peste 11,5 milioane de fani entuziasti. In 2007, spectacolul a fost readaptat.

Un clasic Cirque du Soleil la apogeul sau, Saltimbanco este o sarbatoare caleidoscopica si captivanta, dedicata agilitatii si artei, cu o distributie de 50 de artisti de mare calibru provenind din 20 de tari diferite. Atat reprezentatiile solo, cat si coregrafiile de grup din Saltimbanco constituie momente de acrobatie unice, uluitoare si in acelasi timp demonstratii incredibile de forta.

Incepand de la demonstratiile de echilibru, salturi si piruete la limita imposibilului din "Prajinile Chinezesti" sau "Leaganul Rusesc", continuand cu momentele de "Trapez" sau "Bungee" ce sfideaza gravitatia sau cu reprezentatiile de "Jonglerie" care fac deliciul publicului, spectacolul  te uimeste in totalitate pana la indelung aclamatii si unicii "Clovni".  Expertiza tehnica si designul extravagant se impletesc cu costume spectaculoase, jocuri orbitoare de lumina, umor, muzica senzationala si magie. Plin de farmec, culoare, amuzament, Saltimbanco este un spectacol de vazut alaturi de intreaga familie. Saltimbanco este cel mai longeviv spectacol al Cirque du Soleil, o adevarata opera ce sfideaza trecerea timpului.

"Mitul intalneste magia ... Un amestec straniu intre Commedia Dell’Arte si frenezia unui concert rock", a scris The New York Times despre spectacolul "Saltimbanco".

Saltimbanco, nume ce provine de la sintagma “saltare in banco” (a sari pe banca),  exploreaza experienta urbana, sub nenumaratele sale forme: oamenii care locuiesc orasul, idiosincraziile si similaritatile lor, familiile si grupurile sociale, agitatia strazii si inaltimile impresionante ale zgarie-norilor.

Un spectacol de semnatura, Saltimbanco este inspirat de textura urbana a metropolei si de locuitorii sai colorati. Distributia eclectica a showului ii transporta pe spectatori intr-o lume fantezista, de vis, un oras imaginar unde diversitatea este un motiv de speranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente copii Evenimente parinti Spectacole copii

Articole recomandate

Citeste si despre