Casele Ciripite ajung acasa, in Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii Bucuresti

In martie 2015, casutele de pasarele realizate in campania de strangere de fonduri Case Ciripite a Asociatiei De-a Arhitectura au fost montate in Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti.

Expozitia de creatie si fundraising Case Ciripite, organizata in octombrie 2014, dezvoltata de Asociatia De-a Arhitectura cu scopul de a sustine implementarea cursului De-a Arhitectura in Orasul Meu in anul scolar 2014-2015, a reunit 12 dintre cei mai importanti arhitecti si designeri din Romania care s-au intrecut in a da forma celor mai frumoase case pentru pasari, in baza recomandarilor primite de la partenerul proiectului, Societatea Ornitologica Romana (SOR). 

case_ciripite

Lucrarile au fost expuse pe parcursul a trei zile in cadrul Galeriei Galateca. inainte de a fi incluse in expozitie, casutele au fost licitate, iar suma stransa (20.000€) a fost folosita pentru finantarea predarii cursului De-a Arhitectura in scolile din Romania. 

Arhitectii si designerii care au luat parte la acest proiect au fost: Agnes Lukacs (Adentro), Bogdan Babici (Tecon), Corvin Cristian, Cristi Borcan (StudioBasar), Emil Ivanescu (OAR Bucuresti), Ileana Savescu (Westforth Architecture), Mihai Popescu (Twins Studio), Mario Kuibus (Re-Act Now), Marius Moga (Atelier Mass), Oana Coarfa (Republic Of Architects), serban Sturdza  (Prodid), Eliza Yokina (SYAA).

Casutele ciripite au fost achizitionate de: Antonescu PR & Consulting, CA Immo, Clinica Maria, Coldwell Banker, Delta Glass, Dedeman, M1. Crama Atelier, Richter, Siniat, The Park, Valrom, Velux.

Intre 6-10 aprilie, in cadrul saptamanii „scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, Asociatia De-a Arhitectura organizeaza 4 ateliere Ciripite in colaborare cu Societatea Ornitologica Romana unde, cate o clasa pe zi, va descoperi casutele de autor create special pentru pasarele. Cei aproximativ 110 copii din clasele I-III vor invata sa se orienteze pe harta ca sa descopere casutele, vor afla informatii despre pasarile din Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti, iar la fiecare casuta ghidul va explica care este ideea de la care s-a plecat in crearea acesteia. in final copiii vor avea sansa sa construiasca cate o hranitoare pentru pasarele. 

Ca urmare a succesului primei editii, Expozitia de creatie Case Ciripite va continua si in 2015, cu editia a II-a. Asteptam companiile interesate de a ne sustine in acest proiect sa ne contacteze la: corina@de-a-arhitectura.ro. 

Cu aceasta ocazie lansam invitatia catre publicul larg de a vizita casutele in noul lor ambient natural, pentru care au fost create initial. La intrare in Gradina Botanica “Dimitrie Brandza” a Universitatii Bucuresti cei interesati vor gasi o harta-pliant care ii va ghida catre cele 12 Case Ciripite., in Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii Bucuresti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scoala altfel

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:


Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul