Cartile vacantei la Humanitas Junior

/ / Modificat: 2017-06-08
Cartile vacantei la Humanitas Junior

Editura Humanitas va invita sambata, 10 iunie, ora 11.30, la Libraria Humanitas de la Cismigiu, sa descoperiti cele mai frumoase carti pentru vacanta aparute in colectia Humanitas Junior. Despre noile titluri ale colectiei dedicate copiilor - Gradinarul noptii de Fratii Fan, Pandora de Victoria Turnbull, O zi din viata Deliei de Delia Calancia si Micul print de Antoine de Saint-Exupéry - vor vorbi Ioana Nicolaie, Ioana Baldea Constantinescu si Delia Calancia. Intalnirea va fi moderata de Iustina Croitoru, coordonatoarea colectiei Humanitas Junior. Cei mici sunt asteptati la un atelier de pictura coordonat de artistul Mihail Cosuletu.

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prealabile pe adresa: https://eventbook.ro/other/rezervari-humanitas-junior

Terry Fan, Eric Fan, “Gradinarul noptii”

Varsta: 4+

Intr-o buna dimineata, un baiat pe nume William descopera ca, peste noapte, un gradinar iscusit a tuns pomul din dreptul ferestrei lui in forma de bufnita inteleapta. In noptile urmatoare, alte animale de poveste se ivesc din verdeata care impanzeste strazile, unul mai frumos decat altul: o pisica, un dinozaur, un balaur cu coada de frunzis. Curand, oraselul cenusiu al lui William se trezeste la viata, intr-o simfonie de forme si culori. Si chiar daca misteriosul gradinar care a ivit aceasta lume de poveste dispare la fel de tainic precum a aparut, viata lui William si a micii localitati se schimba pentru totdeauna.

O carte superba despre viata in comunitate, frumusetea naturii si puterea artei de a transforma lumea.

Victoria Turnbull, “Pandora”

Varsta: 3+

Pandora, o vulpe mica, traieste singura intr-o lume de lucruri stricate, de care nimeni nu mai are nevoie. Si-a injghebat o casuta din maruntisurile pe care le-au aruncat oamenii, dar, spre tristetea ei, nimeni nu-i trece niciodata pragul. Intr-o buna zi, pe neasteptate, o pasare albastra cade din inaltul cerului in fata usii ei. Pandora stie sa repare lucruri stricate, dar aripa pasarii nu-i ca toate celelalte lucruri. Si totusi, o ia in casuta si o ingrijeste, iar pasarea prinde puteri si incepe sa zboare in fiecare zi cate putin, aducandu-i in cioc binefacatoarei sale mici daruri: o samanta, o floare... Nu dupa multa vreme insa, pasarea albastra se avanta in zbor si nu se mai intoarce niciodata, iar inima Pandorei se frange... dar in gradina sa, semintele primite in dar incep sa prinda rod, sa infloreasca si sa-i umple lumea cu cele mai frumoase culori.

“O zi din viata Deliei asa cum le-a povestit-o trimisilor nostri speciali”, Ilustratii de Delia Calancia

Varsta: 6+

Delia are 9 ani si o energie debordanta. Ii plac cartie („Delia citeste tot“, zic cunoscutii), calatoriile, muzeele de arta, muzica, animalele, in special melcii, si culorile. Asta pentru ca e artista in toata puterea cuvantului si se pricepe de minune sa gaseasca prilejuri de desenat. Cu creioane, carioci ori acuarele, imaginatie nemarginita si talent pe masura, zugraveste cele mai nastrusnice intamplari. De pilda, in aceasta carte frumoasa ca un album, Delia a desenat povestea incredibila-dar-adevarata a unei zile care a inceput la scoala si s-a terminat in Olanda. Nu-i nemaipoment?

„Voua v-ar placea sa locuiti, cand veti fi mari, in magazine de delicatese? Dar sa aveti meseria de excursionisti? Dar sa va antrenati pentru a fi cei mai grozavi cititori? Dar sa fiti calatori-vizitatori-de-muzee sau macar targoveti de plusuri? Sau, de ce nu, scufundatori in Oceanul Pacific? Daca da, Cartea Deliei e ghidul perfect. O sa va dea tuturor idei, o sa va inveseleasca si o sa va bucure cu niste desene fantastice. Caci ea stie perfect cum sa pui un elefant inauntrul altui elefant, cum sa faci pisici sfaraitoare, si melci filozofi, si printese cool, si o multime de minunatii“. - Ioana Nicolaie

Antoine de Saint-Exupéry, “Micul print” - Ilustratii de Mihail Cosuletu

Traducere din franceza de Marieva Ionescu

Varsta: 7+

A fost odata ca niciodata un print, nu mai mare, dar nici mai mic decat un baietel ca toti baieteii, care traia singur pe o planeta mititica, departe de Pamant. Si poate ca nu i-am fi aflat povestea daca intr-o buna zi pe planeta lui n-ar fi rasarit, pe nepusa masa, o floare. Iar floarea a prins sa vorbeasca cu micul print, Si vorbele ei l-au incantat si l-au intristat in aceeasi masura, fiindca i-au dezva¬luit ca dincolo de lumea asa cum o stie el se afla inca multe-multe alte lumi. si micul print, cuprins de curiozitate, a pornit prin univers, strabatand planeta dupa planeta sa-si faca prieteni, sa cunoasca si sa invete.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente 2017 Evenimente parinti si copii Evenimente in bucuresti

Articole recomandate

Citeste si despre