Calatorie in lumea recifelor


Calatorie in lumea recifelor

30 noiembrie 2013, ora 11.00

Prezinta: George Stefan Nazareanu

Recifele sunt corpuri litologice de natura calcaroasa, masive sau stratificate, generate de organisme bentonice fixate (corali, stromatoporide, alge calcaroase etc) in ape marine calde, limpezi si bine oxigenate. Acestea pot fi intalnite in general pana la 60 de metri adancime.

calatorie_in_lumea_recifelor
In prezenta conferinta, vom face o calatorie digitala in spectaculoasa lume a recifelor, o lume pe cat de abstracta, pe atat de interesanta, plina cu organisme unice si picata in toate culorile curcubeului. Mai mult, vom face cunostinta cu arlechni, clovni, chirurgi, leoparzi, cat si cu alti locatari deosebiti ai recifelor.

Impreuna vom afla cu s-a creat aceasta lume, cum relationaza si coabiteaza organismele existente in acest mediu, care sunt factorii ce ameninta recifele cu disparitia si ce masuri trebuie luate la nivel global pentru a conserva putinele recife ce inca mai exista.

Conferinta face parte din programul educational: "La Antipa, in spatele usilor inchise"

Participarea la eveniment se face pe baza biletului de vizitare a Muzeului: elevi si studenti – 5 lei, pensionari – 10 lei, adulti – 20 de lei.

Inscrierea participantilor se poate face in limita a 70 de locuri la telefon: 021.305.60.31 sau pe e-mail: florentinap@antipa.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul