Atelierul micilor bucatari

Faza pilot a programului educational „Atelierul micilor bucatari”, derulat sub sloganul "Gatim gustos si sanatos!", care promoveaza arta gatitului in randul elevilor din ciclul primar,  si-a premiat primii 22 de absolventii.

Dezvoltat in parteneriat cu  Inspectoratul Scolar Judetean Buzau, programul a inclus 4 cursuri de gatit,  sustinute de un bucatar cu experienta. Echipa Fundatiei PRAIS, impreuna cu voluntarii Aaylex si Avicola Buzau  - initiatorii proiectului, au gazduit 22 de copii din clasele a 2-a si a 3-a ale Scolii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” din Buzau, impreuna cu cadrele lor didactice coordonatoare.

Atelierele_Micilor_Bucatari

In premiera, cursurile au incurajat elevii sa participe efectiv la pregatirea meselor, sa descopere tainele artei culinare si apetitul pentru meniuri echilibrate nutritional.

Timp de 2 ore pe zi, copiii au avut ocazia sa descopere secretele unei bucatarii cu produse naturale, sa cunoasca ingrediente noi si sa pregateasca 8 retete ca niste adevarati bucatari. Felurile de macare si deserturile preparate au fost degustate de toti copiii, impreuna cu mascota lor favorita, puiul Coco Rico. Concursurile de desene si de compuneri, activitatile fizice si jocul au completat cu multa voie-buna atelierele.

Fiecare participant a primit  materiale informative cu sfaturi pentru o nutritie echilibrata, retete, echipamente complete de bucatari si diplome de merit care atesta noua lor calitate de mici „experti” culinari.

"Suntem incantati de reusita atelierelor micilor bucatari in care sustinem traditiile culinare, importanta meselor pregatite in familie sau alaturi de cei dragi. In toamna ne dorim sa continuam acest program in mai multe scoli din Buzau si Bucuresti", a declarat Bogdan Grama, Director General Aaylex Group.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul