Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltarea cognitiva a copiilor

Primii trei ani de viata sunt esentiali pentru dezvoltarea functiilor cognitive si a inteligentei copilului. in aceasta perioada, in care creierul isi formeaza pana la 80% dintre procesele de gandire care stau la baza inteligentei, implicarea parintilor este decisiva. De aceea, in perioada septembrie – octombrie 2016, Nutricia va sustine Atelierele gratuite Aptamil Junior IQ pentru dezvoltare cognitiva, destinate parintilor care au copii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani.

Atelierele sunt sustinute de psihologi, traineri in parenting si alti specialisti cu experienta in domeniul dezvoltarii, psihologiei si comportamentului copiilor, in 15 orase din tara: Constanta, Galati, Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Brasov, Targu Mures, Pitesti, Cluj-Napoca, Sibiu, Craiova, Arad si Oradea. inscrierile se fac pe platforma www.ateliere.aptamil.ro, acolo unde este afisat programul workshop-urilor.

Atelierele Aptamil Junior IQ isi propun sa-i invite pe parinti sa priveasca notiunea de „joc/joaca” dintr-o noua perspectiva: jocul este mai mult decat o activitate fireasca in primii ani de viata - el este un instrument de invatare extrem de eficient pentru cei mici, care accelereaza si coordoneaza dezvoltarea abilitatilor si a inteligentei.

Ateliere_Aptamil_Dezvoltarea_inteligentei_copilului

Astfel, in urma Atelierelor Aptamil Junior IQ, mamicile vor afla de la specialisti care sunt etapele de dezvoltare a creierului, precum si care este ordinea dezvoltarii diferitelor parti ale creierului. Aceste argumente de natura stiintifica au rolul de a oferi o buna intelegere a modului in care parintele poate accelera dezvoltarea cognitiva a copilului in cel mai placut mod pentru copil: prin jocuri.

Cea de-a doua parte a workshop-ului este una aplicata, in care mamicile vor afla care sunt jocurile pe care le pot face alaturi de copilul lor si care:

- Stimuleaza curiozitatea copilului, capacitatea lui de a percepe lucrurile dintr-o noua perspectiva si invatarea, ca rezultat al acestui proces.

- Contribuie la dezvoltarea motricitatii si a coordonarii dintre privire si miscarile corpului.

- Pun accentul pe dezvoltarea atentiei focusate/centrate si stimuleaza inteligenta senzoriala.

- imbunatatesc coordonarea ochi-mana, care ajuta copilul sa invete despre masuri si marimi, precum si sa perceapa notiunile de interior, exterior, inauntru si afara.

- Conduc la formarea rabdarii, a stimei de sin, a increderii in sine si a capacitatii copilului de a relationa cu cei din jur.

- Stimuleaza creativitatea si spiritul liber.

- Au scopul de a invata despre categorii si clasificari, ceea ce il ajuta pe copil sa isi formeze impresii si pareri mai usor despre lucruri si situatii.

- Accelereaza capacitatea copilului de a se exprima verbal si non-verbal.

Studiile au aratat ca parintii ai caror copii au devenit, mai tarziu, sclipitori, au pus in practica un principu comun: acela ca fiecare proces de invatare, fiecare descoperire pe care o face copilul, trebuie sa treaca prin joc si placere. Ei si-au incurajat copii sa dea curs curiozitatii lor native, sa exploreze mediul inconjurator, sa se bucure de activitatile care le plac, ceea ce a favorizat, de asemenea, crearea unei relatii excelente parinte-copil.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul