Ateliere de Origami pentru copii cu varste de la 7 la ... 77 ani

/ / Modificat: 2012-08-02
Ateliere de Origami pentru copii cu varste de la 7 la ... 77 ani

In cadrul ofertei educationale de vacanta pentru familiile cu copii, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" lanseaza un atelier de origami, dedicat copiilor, in continuarea atelierelor pentru adulti lansate in luna aprilie.

afis_origami

Atelierul va initia copii cu varsta intre 7-14 ani in tehnica plierii hartiei, aparuta in Japonia acum cateva sute de ani, inspirandu-se din structuri zoomorfe intalnite in natura si expuse in cadrul Muzeului "Grigore Antipa". Bunicii si parintii copiilor pot participa si ei la curs.

Noutatea acestor ateliere consta in aceea ca sunt mixte, cu o parte de zoologie si alta de Origami; atat copiii cat si parintii sau bunicii se pot inscrie la curs petrecand astfel o parte a timpului impreuna, intr-o activitate relaxanta si distractiva care nu necesita nicio aptitudine innascuta.

Atelierele sunt sustinute de instructorul Origami, Bogdan Petcu, membru al Asociatiei de Origami din Romania, de luni pana vineri intre orele 14.30-16.00. Pretul unui modul (5 ateliere) este de 150 lei/persoana.

Rezervarile nominale se pot face la telefon: 021.312.88.26 int. 316, zilnic, de luni pana vineri (9.00-12.00) sau prin e-mail: florentinap@antipa.ro. Achitarea taxelor se va face in prima zi de curs. Grupele de participanti, la fiecare modul in parte, cuprind intre 7 si 14 elevi.

Modulul 6 - 10 august

In perioada 6 – 10 august 2012, copiii sunt asteptati sa porneasca intr-o noua experienta de insusire a tehnicii plierii hartie, alaturi de instructori si specialisti zoologi.

Acest modul se intituleaza Baza patratului dublu si cea a cocorului si este dedicat realizarii de animale, flori şi decoratiuni ce pornesc de la aceast modul de baza.

Modulul 2 - 6 iulie

In 2 iulie incepe primul modul din seria de ateliere de origami adresata "copiilor" intre 7 si 77 ani.

atelier_origami

Atelierele isi propun dezvoltarea, prin joaca, a atentiei la detalii, imbunatatirea orientarii in spatiu, a gandirii logice, a preciziei, a disciplinei si a comunicarii.

Cel de-al doilea modul se intituleaza Descoperirea tainelor unui dreptunghi si este dedicat aprofundarii tehnicilor de baza ale plierii hartiei prin lucrul cu foi dreptunghiulare.


*******

Programul isi propune dezvoltarea, prin joaca, a atentiei la detalii, imbunatatirea orientarii in spatiu, a gandirii logice, a preciziei, a disciplinei si a comunicarii, cat si dezvoltarea respectului si responsabilitatii fata de natura prin abordarea cu alti ochi a notiunii de "reciclare a hartiei".

Modulele se desfasoara intre 25 iunie si 31 august, fiecare modul continand 5 ateliere care vor aborda diverse tehnici de impaturire a hartiei. Atelierele dureaza 1 ora si 30 de minute, de luni pana vineri, intre orele 14.30 si 16.00.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre