Atelier de ceramica si olarit pentru copii

| | Modificat: 2014-03-21 00:00:00

Atelier de ceramica si olarit pentru copii

Mestesuguri de poveste: olaritul
sambata 22 si 29 martie de la 11.00 la 12.30
Grupa varsta: 4-8 ani
Cu Sabina Moraru, artist ceramist

Acest stravechi mestesug e prezent in casele noastre prin oale, ulcioare, cani, strachini, chipuri, blide, vase pentru flori, statuete, fluiere, jucarii.. Si pecat de delicate si atent prelucrate sunt vasele de ceramica olarite, pe atat de greu erau de realizat in vechime. Dincolo de forta si indemanare, olaritul necesita un ochi atent la detalii si delicatete in acelasi timp, deoarece orice greseala putea distruge vasul.

atelier_ceramica_15_martie
Sambata, artistul ceramist Sabina Moraru vine in atelierul lui MOMO, pentru a va impartasi mestesugul olaritului. Va invitam la olarit, este poate prima ocazia sa va jucati cu o bucata de lut, pe care apoi sa o puneti pe roata, sa o invartiti pana cand un vas va iesi din mainile voastre.

Este o ocazie buna pentru a va imprieteni cu aceasta arta straveche, si pentru a va stimula dorinta de a cunoaste mai multe. Sambata aceasta copiii vor afla despre lut/argila, despre roata olarului, despre acesta arta a mesteritului, de cum se picteaza obiectele mestesugite, despre glazura, despre cum se ard, la final, toate obiectele perfect autentice create de cei mici.

Toate informatiileintr-o intalnire menita sa explice, in detaliu, despre ce vor trai cei care decid sa se inscrie la Atelierul de olarit si de modelaj ceramica ce se desfasoara in timpul saptamanii, joia de la ora 18.00, alaturi de Sabina.

Durata atelier: 2 ore
Cost: 60 lei/persoana sau 100 de lei pentru doua sedinte achitate in avans
La finalul celor doua ore de atelier, se pleaca acasa cu un obiect de lut lucrat)

Inscrierile la acest atelier au loc la lumealuimomo@gmail.com, detalii la telefon 0723.565.113. Atelierul are loc la sediul Lumea lui MOMO, Str. Grigore Cobalcescu nr. 51, Et. 1, Sector 1 (Zona Berzei- Cismisgiu - Schitu Magureanu)

Taguri Ateliere pentru copii

Citeste si despre

Articole de la parteneri