Academia de vara pentru copiii de clasa primara

/ / Modificat: 2015-07-22 16:33:06

Chiar daca odata cu vara a venit si vacanta, avem cateva propuneri de activitati educative si distractive pentru copii. Cum ar fi sa ne distram in vacanta de vara punandu-ne creativitatea in miscare si invatand lucruri noi? Sau pur si simplu aprofundand subiecte pe care le studiem cu placere la scoala sau de care avem nevoie zi de zi sa le cunoastem?

Ei bine, deja ne-am gandit cum vom face aceste lucruri. Vara aceasta asteptam copii cu varsta intre 8 - 12 ani care sa ni se alature la cursurile “Academiei de vara pentru copiii de clasa primara”. Acestea se vor desfasura in perioada 11 iulie - 29 august 2015 la Diverta Bastiliei, conform programului anuntat.

 academia_de_vara

Vom invata prin exercitii practice si aplicate despre unele dintre cele mai cerute si apreciate domenii: matematica, fizica, programarea, grafica web, antreprenoriatul, scrierea creativa si citirea rapida.

Structura activitatilor gandita de catre facilitatori reprezinta o oportunitate grozava de a ne depasi limitele cunoasterii!

Programul de cursuri

Sambata, 11 iulie - Stiinte exacte

Atelier de Matematica aplicata, ora 10:00 - 12:00

In cadrul atelierului de Matematica aplicata vom rezolva probleme practice si aplicate in viata noastra de zi cu zi prin jocuri, antrenand astfel gandirea logica - matematica printr-o intelegere clara dar creativa a unor situatii curente. Matematica este mai mult decat o insiruire de numere, este o modalitate de a explica lumea, iar atelierul isi propune sa le arate copiilor cat de uimitoare poate fi.

Asteptam copii iubitori de probleme matematice, creativi si curiosi sa isi dezvolte modul de calcul si de gandire.

Facilitator: Dan Radu-Simota, absolvent de fizica nucleara, crescut in mijlocul unei familii de fizicieni, actualmente programator, tata si provocator de creiere.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu un caiet de matematica, pix/ stilou/ creion.

Atelier de Fizica distractiva, ora 13:00 - 15:00

Atelierul de fizica va fi axat pe partea experimental-distractiva a lucrurilor, din care copiii sa inteleaga fenomenul fizic descris. Experimentele vor fi practice si vor provoca imaginatia copiilor.

Asteptam copii curiosi, care vor sa inteleaga de ce “le-a cazut marul in cap” nu doar sa accepte situatia.

Facilitator: Dan Radu-Simota, absolvent de fizica nucleara, crescut in mijlocul unei familii de fizicieni, actualmente programator, tata si provocator de creiere.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu un caiet de matematica, pix/ stilou/ creion.

Sambata, 18 iulie - Tehnologie

Atelier de Programare, ora 10:00 - 12:00

Pentru a intelege o problema aceasta trebuie desfacuta in parti componente, fiecare parte la randul ei impartita in alte parti mai mici s.a.m.d. In acest atelier de programare vom asambla si dezasambla in parti componente diverse aplicatii simple pentru a intelege logica din spatele acestora.

Asteptam copii care vor sa puna lucrurile in miscare, la propriu.

Facilitator: Dan Radu-Simota, absolvent de fizica nucleara, crescut in mijlocul unei familii de fizicieni, actualmente programator, tata si provocator de creiere.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu laptop personal pe care sa fie instalat Notepad++ .

Atelier de Web Design, ora 13:00 - 15:00

Intr-o lume in care daca nu ai website, nu existi, atelierul de web design isi propune sa ii familiarizeze pe copii cu notiuni de html, css, javascript si jquery, iar in urma atelierului, copiii vor putea identifica diferitele zone ale unei pagini web si vor putea personaliza o pagina deja existenta (un template gratuit), invatand astfel notiunile si tag-urile specifice lucrand deja cu ele.

Asteptam copii creativi, curiosi, pasionati de internet.

Facilitator: Dan Radu-Simota, absolvent de fizica nucleara, crescut in mijlocul unei familii de fizicieni, actualmente programator, tata si provocator de creiere.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu laptop personal.

Sambata, 22 august - Economie si Design

Atelier de Design grafic, ora 10:00 - 12:00

In acest atelier ne vom juca cu fotografiile, vom realiza imagini de revista, invatand sa realizam trucaje si ajustari ale fotografiilor, explorand astfel si lumea reala, aflata dincolo de imaginile perfecte din reviste.

Asteptam copii creativi, curiosi, inventivi, a caror imaginatie nu cunoaste margini.

Facilitator: Lucia Radu-Simota, grafician, mama, cu pasiune pentru digital si arta si misiunea de a contribui la un internet mai frumos pentru noi toti.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu laptop personal si cu programul Adobe Photoshop instalat.

Atelier Juniori in afaceri, ora 13:00 - 15:00

Atelierul “Juniori in afaceri” este cursul vedeta al acestui program de vara. Vom intelege principii economice simple prin jocuri si studii de caz. Vom discuta despre bani, despre cum se castiga si cum se cheltuie cat mai corect si rational. Copiii vor fi antrenati sa ia decizii si sa lucreze in echipe.

Asteptam copii cu simtul “afacerilor”, creativi, spontani, buni negociatori si vanzatori in familie.

Facilitator: Claudia Suhov, economist si coordonatorul programelor KIDster, castigatoarea premiului international “Young Leonardo 2015”

Materiale: copiii trebuie sa vina cu un caiet, pix/ stilou/ creion.

Sambata, 29 august - Arta literara

Atelier de Scriere creativa, ora 10:00 - 12:00

Toti copiii pasionati de lectura, de personaje fantastice si povesti nemuritoare sunt asteptati la cursul de scriere creativa. Vom invata sa ne dam frau liber imaginatiei si sa ne dezvoltam spiritul creativ, prin exercitii de tehnici creative. Cursul de scriere creativa isi propune sa invete copiii ca din orice idee poate iesi ceva frumos si ca a fi creativ inseamna a crede in ideile tale.

Facilitator: Ioana Moasa, specialist in Comunicare si Relatii Publice.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu un caiet, pix/ stilou/ creion.

Atelier de Citire rapida, ora 13:00 - 15:00

Citirea rapida este o abilitate cheie in zilele noastre in care informatia, pentru ca cantitatea materialelor scrise se dubleaza o data la 2 ani! Pentru a se descurca din ce in ce mai bine si pentru a deveni performanti este bine sa deprinda cat mai devreme acest mod de a citi.

Scopul cursului este sa le insufle copiilor dragostea pentru lectura si sa le arate ca se poate citi cu viteze din ce in ce mai mari, intelegand si retinand mai mult din ceea ce citesc. Cei mici isi pot imbunatati performantele scolare, creativitatea, memoria, obiceiul de a citi zilnic.

Facilitator: Miky Doican, Instructor Citire Supramentala (tehnica de fotocitire), mama a doi copii.

Materiale: copiii trebuie sa vina cu cartea lor preferata si un caiet, pix/ stilou/ creion.

Locatia atelierelor: Diverta Bastiliei

Inscrierea copiilor se face prin acest formular: https://docs.google.com/forms/d/1wXJ_qkA25EqARtrVPi_MzcALYcdYen5s8Y1XEx53x6g/viewform

Bilet de participare:

Varianta 1 - 40 lei - 1 atelier

Varianta 2 - 70 lei - 2 ateliere sau 2 copii/ 1 atelier

Varianta 3 - 35 lei per atelier pentru participare la minim 3 ateliere

Numar de locuri limitate. Participarea se face in ordinea inscrierilor.

Detalii si informatii suplimentare: contact@kidster.ro, 0746.042.033

www.kidster.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Articole recomandate

Citeste si despre