A 12-a noapte, sau William Shakespeare pe intelesul celor mici la Teatrul Ion Creanga

/ / Modificat: 2016-09-09 17:41:13

Dinapoi inainte, de la stanga in jos, pe fata si pe dos, piesele lui William Shakespeare pot fi citite cu picioarele in sus, nu trebuie sa stai frumos. De mai bine de cinci sute de ani oamenii le citesc si le pun in scena pentru ca, in orice pozitie ai sta, poti sa descoperi altceva.

In aceasta dimensiune – a unui altceva si altfel jucaus – se inscrie si „A 12-a noapte”, cea mai recenta productie a Teatrului Ion Creanga, adresata copiilor cu varsta peste 6 ani.

Versiunea scenica a lui Peter Kerek, care semneaza si regia spectacolului, esentializeaza textul lui Shakespeare, il face accesibil, pastrandu-i toate dimensiunile. Propunerea ii provoaca pe cei mici si mari deopotriva sa exploreze opera shakespeariana prin joc. Sa fie prinselea? Sau de-a v-ati ascunselea? „A 12-a noapte” aduce pe scena farse si deghizari, cu bufoni, calambururi si confuzii. Rand pe rand, personajele renunta la costumul de peste costum si inceteaza sa se mai prefaca.

A_12_a_noapte_William_Shakespeare

Premiera oficiala este programata pe data de 15 septembrie, ora 18.00 si va fi gazduita de Teatrul de Comedie – Sala Noua.

Spectatorii sunt invitati sa traiasca experienta unui spectacol-joc, care include in tesatura sa povestea unei deveniri; vorbeste, dar mai mult glumeste, despre lucruri serioase. Despre felul in care invatam sa ne acceptam si sa ne iubim, acceptandu-i si iubindu-i pe cei din jurul nostru. Despre felul in care incepem sa ne descoperim pe noi insine atunci cand suntem foarte tineri.

Scenografa Maria Miu a construit un decor sugestiv, de o simplitate expresiva – un spatiu care poate fi orice, transformat de lumina, de sound-design-ul lui Aurelian Stoleriu, de prezenta actorilor. Alina Berzunteanu si Ani Cretu in rolul Oliviei, Liliana Donici (Viola), Cristian Cretu (Malvolio), Dan Clucinschi (Orsino), Ilinca Atanasiu (Maria), Adela Bengescu (Sebastian), cuplul comic format din Mihai Verbitchi (Sir Toby) si Alexandru Gheorghiu (Sir Andrew) alaturi de Alexandrina Halic in rolul Bufonului construiesc o lume stranie, definesc imagini teatrale uluitoare.

„A 12-a noapte” este un spectacol atipic, o abordare curajoasa, care ii va incanta pe cei mici, iar pe adulti ii va educa despre avantajele de a da in mintea copiilor.

A 12-a noapte

Dupa William Shakespeare

Versiunea scenica si regia: Peter Kerek

Scenografia: Maria Miu

Asistent scenografie: Diana Sav

Sound Design: Aurelian Stoleriu

Cu: Alina Berzunteanu / Ani Cretu, Liliana Donici, Cristian Cretu, Dan Clucinschi, Mihai Verbitchi,

Alexandru Gheorghiu, Ilinca Atanasiu, Adela Bengescu, Alexandrina Halic

Spectacol adresat copiilor peste 6 ani

Durata: 1h20min

Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Teatrului Ion Creanga (Piata Amzei, nr. 13) si in reteaua Eventim, online pe www.eventim.ro si la sediul magazinelor partenere: Germanos, Domo, Vodafone, Orange, Librariile Carturesti si Humanitas.

Mai multe informatii despre spectacol si programul reprezentatiilor sunt disponibile pe www.teatrulioncreanga.ro si Facebook.com/TeatrulIonCreanga.

Taguri Teatru copii

Citeste si despre