3 500 de locuri rezervate cu doua saptamani inainte de inceperea Festivalului de film KINOdiseea

O treime din capacitatea locurilor disponibile la Festivalul International de Film pentru Copii, KINOdiseea, este rezervata! KINOdiseea, primul si singurul festival de film pentru copii organizat in Romania dupa 1989, se afla la cea de-a cincea editie si va avea loc anul acesta in perioada 15-20 noiembrie, in Bucuresti, la Cinema Studio si Cinema Eforie.

kinodiseea
Zece filme inspirationale, educative si distractive, noua in competitie si unul inafara selectiei oficiale, altele cinci in retrospectiva, mai multe ateliere de film pentru cei mici, un bal mascat si discutii pe marginea filmelor cu invitati internationali. Asa arata KINOdiseea, evenimentul care isi doreste sa apropie micul public de film si sa puna o piatra de temelie pentru dezvoltatea culturii cinematografice in Romania.

Pe langa cele opt productii deja anuntate din competitie, laureate la mari festivaluri de film precum Berlin si Toronto, se confirma proiectia celui de-al noualea film, E un cal pe balcon!/ A Horse on the balcony, in care urmarim povestea unui baiat de 10 ani ce descopera un cal in balconul apartamentului unui vecin si porneste intr-o aventura pentru a-l salva.

Sunt asteptati la festival si toti cei care vor sa revada filmele copilariei si sa retraiasca sentimentele varstei bucuriei alaturi de personaje de poveste. KINOdiseea ii readuce pe Pinocchio, Mica sirena si Pocahontas pe marele ecran intr-o retrospectiva care nu trebuie ratata. Ecranizarile cartilor 20 000 de leghe sub mari si Micul Print completeaza Retrospectiva Ecranizarile Copilariei.

Mai multe informatii despre filme, trailerele si programul complet al festivalului pe site-ul http://www.kinodiseea.ro. Filmele sunt subtitrate sau dublate in limba romana si se adreseaza atat copiilor intre 6 si 14 ani, cadrelor didactice, parintilor si bunicilor, cat si iubitorilor de film in general.

KINOdiseea este membru al Asociatiei Europene a Filmului pentru Copii (ECFA) şi este, de asemenea, partener al celor mai importante festivaluri internaţionale de film pentru copii din Europa, precum Kristiansand International Children’s Film Festival (Norvegia), aflat la a 16-a editie, Zlin Film Festival (Cehia), aflat la a 53-a editie, International Young Audience Film Festival Ale Kino (Polonia), aflat la editia cu numarul 30 si Ciné-Jeune de l’Aisne, editia 31.

Festivalul International de Film pentru Copii, Kinodiseea, este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Apa Nova, Centrul National al Cinematografiei si Uniunea Cineastilor din Romania.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Festival film copii

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul