100 de ani de cercetasie in Romania!

100 de ani de cercetasie in Romania!

In anul in care se implinesc 100 de ani de la aparitia cercetasiei in Romania, centrele locale din Bucuresti ale Organizatiei Nationale "Cercetasii Romaniei" participa la Zilele Muzeului Militar National "Regele Ferdinand I" (18 - 19 mai, orele 10:00 - 14:00).

dimancescu

Prin prezenta la defilare si festivitati, cercetasii vor aduce un omagiu celor care au infiintat si dezvoltat organizatia, dar si rolului avut de cercetasie in anii primului razboi mondial.

Alaturi de alte activitati interactive de reconstituire istorica, in curtea muzeului se vor desfasura si o serie de ateliere cercetasesti, care vor prezenta o parte dintre activitatile traditionale sau mai moderne ale membrilor sai: lupisori (7 - 10 ani), temerari (11 - 14 ani) si exploratori (15 - 18 ani).

In incinta muzeului va fi amenajata Expozitia Nationala de Centenar "100 de ani de cercetasie in Romania". Vor fi prezentate uniforme de epoca, fotografii document, insemne si brevete, legitimatii si jurnale, carti, brosuri si regulamente, precum si secvente video de arhiva de la evenimente cercetasesti interbelice. Vernisajul expozitiei va avea loc in data de 15 mai, orele 13:00.

Activitatile si expozitia vor fi coordonate de Centrul Local "Dimancescu".

Va asteptam sa fiti alaturi de noi!

Gata Oricand!

Centrul Local Dimancescu

Centrul Local Dimancescu este o sucursala a Organizatiei Nationale "Cercetasii Romaniei", organizatie de tineret, care sprijina activ voluntariatul si dezvoltarea personala.

Misiunea cercetasiei in societatea romaneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, in care oamenii sunt impliniti ca indivizi si joaca un rol constructiv in societate.

contact
email: bucuresti.dimancescu@scout.ro
tel: 0723.110.136

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Expozitie

Copilul.ro

Alaturi de tine pentru a creste copii cu dragoste si incredere. Nu iti promitem ca iti vom rezolva problemele, dar iti promitem ca nu va trebui sa le faci fata singura.

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul