Tati, tu esti Mos Craciun?

/ / Modificat: 2011-12-20
Tati, tu esti Mos Craciun?

Momentul in care micutul tau afla ca Mos Craciun este o minciuna frumoasa si nu o realitate poate fi dificil pentru parinti. Cand copilul intreaba "Tati, tu esti Mos Craciun?", magia sarbatorilor isi pierde putin din stralucire.

Parintii depun uneori mari eforturi pentru a pastra iluzia lui Mos Craciun atunci cand copiii cresc si afla, cel mai des de la prieteni, ca Mosul nu este adevarat.

Avantajul acestui moment este ca atunci cand micutul nu mai crede in Mos, este mai deschis si mai interesat de semnificatia adevarata a Craciunului.

Craciunul in primii ani de viata

Primul Craciun al bebelusul este intotdeauna un moment pe care ai vrea ca micutul sa-l tina minte, dar nu este necesar sa depui prea multe eforturi. Pozele sau filmuletele de acum reprezinta singurul lucru pe care il va aprecia micutul tau atunci cand va creste.

In jurul varstei de doi sau trei ani, copilul incepe sa inteleaga regulile lumii in care traieste, iar un strain in costum rosu cu o barba lunga si alba il poate speria.

Cei mai multi copii invata sa il aprecieze cu adevarat pe Mos Craciun in jurul varstei de patru ani, cand mai au doar cativa ani pana cand afla adevarul.

"Tati, tu esti Mos Craciun?"

La gradinita sau in primul an de scoala, micutul tau va afla de la alti colegi ca Mosul nu exista, dar mai sunt inca sperante pentru a prelungi magia Craciunului in familie.

Cand afla de la un alt copil ca Mosul este tatal lui, micutul tau poate pune aceasta intrebare care nu-i incanta de obicei pe parinti.

Cu cateva raspunsuri si explicatii rezonabile, il mai poti convinge pentru inca putin ca Mos Craciun exista si este responsabil pentru cadourile aparute sub brad in fiecare an.

Cum poti prelungi magia Mosului?

Atunci cand copilul te intreaba direct daca exista Mos Craciun, nu este indicat sa il minti. Un raspuns evaziv de tipul "Cata vreme copiii cred in Mos Craciun, el exista" poate fi de ajuns pentru micutul tau.

Este mai bine ca atunci cand micutul tau il intalneste pe Mos Craciun, acesta sa fie un strain. Copii pot recunoaste usor rudele sau membrii familiei, dupa ochi, dar si dupa maini.

Cand tata joaca rolul Mosului, este important sa poarte un costum complet, care sa contina manusi albe si o barba care sa-i acopere o parte cat mai mare din fata.

Daca micutul tau nu este incantat de momentele in care face cunostinta cu straini, intalnirea cu Mosul poate fi tensionata. Nu-l obliga pe copil sa stea in poala Mosului si nu-l certa daca uita poezia pe care a repetat-o pentru acest moment.

Cand este prea agitat si speriat de noutatea momentului, micutul poate asocia unele sentimente negative cu Mos Craciun. Din acest motiv, este important sa-i respecti dorintele si sa nu-l pui cu forta in poala lui Mos Craciun, chiar daca acesta este chiar tata.

Momentul adevarului

Atunci cand vine momentul adevarului, incearca sa-i explici situatia intr-un mod cat mai gentil. Ii poti explica faptul ca secretul despre existenta lui Mos Craciun este impartasit de adulti doar cu copiii mari.

Magia sarbatorilor din copilarie se estompeaza odata cu maturizarea micutului tau. Din acest motiv, cadoul cel mai frumos pe care i-l poti face micutului tau de Craciun este sa-l faci sa mai creada un an in magia lui Mos Craciun.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mos craciun Sarbatori de iarna Cadouri

Articole recomandate

Citeste si despre