Sfaturi pentru a economisi de Craciun

/ / Modificat: 2014-12-18
Sfaturi pentru a economisi de Craciun

Sarbatorile magice de iarna vin in fiecare an cu obiceiuri perpetuate din copilarie, bunatati delicioase, arome imbietoare si cadouri de la Mos Craciun, dar si cu cheltuieli pe masura. Daca bugetul familiei tale necesita mici ajustari, iata ce ai putea face pentru a economisi de sarbatori fara a le stirbi din frumusete!

Stabileste bugetul alocat sarbatorilor de iarna

Primul pas pentru a putea face economii in perioada sarbatorilor de iarna este sa stabilesti clar care este bugetul in care trebuie sa te incadrezi. Astfel, iti vei putea stabili si prioritatile, intrucat nu vei mai fi tentat sa te lasi dus de val cand faci planul de bataie pentru Craciun si Revelion.  

Intocmeste o lista cu cadourile pentru cei dragi

Pune pe hartie rudele si prietenii carora Mos Craciun le va face o vizita - din partea ta si a familiei tale - in acest an, dupa care aloca o suma fixa pentru fiecare dintre ei. Poti discuta cu destinatarii darurilor pentru a stabili de comun acord suma respectiva, astfel incat si ei sa se incadreze in respectivul buget.

Investeste in handmade

Darurile handmade sunt solutii atat economice, cat si foarte nimerite in perioada Craciunului. Pe langa faptul ca abunda in targurile deschise odata cu apropierea sarbatorilor, cadourile handmade sunt atat de variate, incat este greu de crezut ca nu vei gasi ceva potrivit pentru fiecare destinatar in parte.

In plus, respectand bugetul alocat, vei reusi sa faci achizitii frumoase, oferindu-le totodata sprijinul tau artizanilor locali.  

Cumpara din magazinele de reduceri

Cumparaturile pentru masele festive, dar si pentru eventualele cadouri pe care nu le gasesti in targurile de produse handmade ar fi indicat sa le faci in hypermarketuri, la raioanele cu produse aflate la oferta, dar si in toate magazinele care propun promotii de sarbatori. Pentru a reusi sa faci cele mai bune alegeri, cand vine vorba despre raportul calitate-pret, aloca timp pentru a urmari ofertele mai multor magazine si a le compara.

Astfel, in momentul in care vei porni la cumparaturi, vei sti exact ce si de unde sa iei, in asa fel incat sa faci economii atat financiare, cat si de timp.

Ia cadourile din timp

Chiar daca in acest an nu te mai poti baza pe aceasta solutie, o poti pune in aplicare anul viitor: in loc sa cheltuiesti o suma mare de bani in perioada sarbatorilor, investeste putin de-a lungul intregului an. Aceasta sugestie merge de minune cand vine vorba despre cadouri, dar o poti folosi si pentru alte cumparaturi, de la decoratiuni de brad si alte accesorii pana la alimente neperisabile (sau cu termen de valabilitate prelungit).  

Nu iti coplesi copiii cu daruri

Te poti lasa cu usurinta tentat de bogatia de jucarii, carti si dispozitive electronice pe care le poti transforma in daruri pentru copii cu ocazia Craciunului. Insa, in special daca prichindeii sunt foarte mici, aminteste-ti ca nu vor avea rabdare sa deschida mai mult de 1-2 cadouri si ca nu este cazul sa investesti in daruri scumpe pe care, la varstele mici, nu le pot aprecia si utiliza in consecinta.

Limiteaza-te la cate un cadou inspirat de ceea ce stii deja ca le place - sau ca isi doresc nespus - si permite-le sa se bucure cu adevarat de respectivul dar.  

Tu cum reusesti sa faci economii in perioada sarbatorilor de iarna? Impartaseste-ne din experienta ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun Cadouri craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre