Prima felicitare de Craciun

/ / Modificat: 2011-12-16
Prima felicitare de Craciun

Prima felicitare de Craciun, in care apareau membrii unei familii care sarbatoreau cu multa mancare si bautura, a fost inventata in Marea Britanie, in secolul al XIX-lea, de catre directorul unui muzeu.

Britanicii trimit cel mai mare numar de carti postale din lume, fiecare dintre ei expediind anual, in medie, 27 de felicitari.

Nici nu e greu de obtinut aceasta medie, avand in vedere ca, de exemplu, regina Marii Britanii trimite circa 10 mii de felicitari de Craciun.

Felicitarile cu urari de Craciun au fost inventate in 1843 de catre directorul unui muzeu din Londra, Sir Henry Cole.

La momentul respectiv, fiind prea ocupat pentru a scrie scrisori traditionale tuturor prietenilor si partenerilor de afaceri, el i-a cerut pictorului John Calcott Horsley sa elaboreze o ilustrata insotita de un mesaj de Craciun.


Imaginea aparuta pe prima felicitare de Craciun ii prezenta pe membrii unei familii care sarbatoreau, mancau si beau vin in jurul unei mese.

Aceasta carte postala ilustrata a fost criticata de unele persoane la momentul respectiv, pe motiv ca promova bauturile alcoolice.

Cole a comandat o mie de astfel de felicitari, punandu-le in vanzare ulterior pe cele de care nu a mai avut nevoie.

In 1860, obiceiul trimiterii felicitarilor de Craciun era deja extrem de raspandit pe teritoriul britanic. In 1875, felicitarile de Craciun au inceput sa fie foarte utilizate si in Statele Unite.

Afacerea felicitarilor este atat de dezvoltata in Marea Britanie, incat exista lanturi de magazine specializate in comercializarea de astfel de obiecte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre