Pericole din casa pentru bebe de sarbatori si masuri de siguranta

/ / Modificat: 2014-12-05
Pericole din casa pentru bebe de sarbatori si masuri de siguranta

Sarbatorile de iarna in siguranta alaturi de bebelusul tau pot fi o adevarata provocare. Jucariile de mici dimensiuni, bomboanele tari, ornamentele din bradul de Craciun, lumanarile parfumate sau plantele otravitoare sunt tot atatea capcane pentru cel mic.

Daca cel mic merge de-a busilea, trebuie sa fii si mai vigilenta, in special daca petreci sarbatorile alaturi de prieteni sau membri ai familiei care nu sunt obisnuiti cu copii mici. Din moment ce copilul descopera ca se poate misca, este pregatit sa exploreze parti noi ale casei, ceea ce te va solicita la maxim, in special atunci cand ai invitati.

Iata la ce trebuie sa fii atenta in perioada sarbatorilor de iarna.

Incendiile

In perioada sarbatorilor de iarna ai grija ca toate instalatiile electrice sa functioneze corect, iar lumanarile festive sa fie asezate in locuri greu de ajuns. La lumanarile decorative poti chiar renunta in acest an, in special daca cel mic se misca singur si poate ajunge usor la ele.

Daca locuinta ta dispune de un semineu, ai grija sa folosesti un parapet de protectie si sa tii cat mai departe chibriturile si alte obiecte care se pot aprinde usor. De asemenea, ai grija sa protejezi toate prizele si instalatiile de Craciun, astfel incat cel mic sa nu ajunga la ele.

Bradul de Craciun

Pentru bebelusii activi, bradul de Craciun este unul dintre cele mai mari pericole in aceasta perioada. Cel mic va fi tentat sa se catere in brad, ceea ce poate fi un dezastru. Pentru a proteja bebelusul de bradul de Craciun, poti instala bradul in alta incapere, unde cel mic nu ajunge.

Daca nu ai spatiu suficient, poti ingradi bradul cu un gard protector, astfel incat cel mic sa nu ajunga la ramurile bradului. De asemenea, poti opta pentru un brad mai mic, pe care sa il instalezi pe o piesa de mobilier mai inalta.

O alta solutie este sa instalezi bradul de Craciun intr-un patut de copii, impreuna cu cadourile. Ai grija insa ca cel mic sa nu patrunda aici.

Prizele electrice

In perioada sarbatorilor de iarna ai grija sa protejezi toate prizele si obiectele electrice din locuinta. Pe cat posibil, ascunde firele electrice dupa mobilier sau cumpara obiecte care sa le protejeze, astfel incat cel mic sa nu fie tentat sa se joace cu ele.

Mentine in locuinta ordine, astfel incat cel mic sa nu inghita diverse obiecte sau jucarii pe care le gaseste prin casa. De asemenea, tine la distanta toate obiectele care se pot sparge sau care sunt periculoase pentru cel mic.

Nu lasa la indemana celor mici nici obiectele de sters praful si nu decora masa cu obiecte pe care le pot sparge sau de care se pot agata.

Plantele toxice

Un adevarat pericol in perioada sarbatorilor de iarna il reprezinta plantele toxice, precum vascul. Este indicat sa tii aceste plante cat mai departe de copil, astfel incat sa nu inghita bobitele otravitoare de vasc sau sa se joace cu florile de poisentia – Steaua Craciunului.

In acest an poti renunta la aceste plante sau le poti instala in camere in care cei mici nu ajung niciodata. Ai mare grija si la poisentia, care chiar daca nu este otravitoare, poate cauza iritatii severe ale pielii.

Astfel, cel mai bine este sa le tii departe de cel mic si asezate cat mai sus, astfel incat cel mic sa nu ajunga la aceste plante, in special daca se poate misca prin casa.

Pungile de cadou

De Craciun, toti cei care iti vor calca pragul vor aduce si cadouri. Ai mare grija la pungile de cadouri, care pot fi adevarate capcane pentru cei mici, care se pot sufoca. Trebuie sa fii extrem de vigilenta, in special daca copilul tau incepe sa mearga de-a busilea si poate ajunge astfel foarte usor in toate colturile casei.

Este astfel indicat sa depozitezi toate cadourile intr-o camera in care cel mic nu poate ajunge. Ai grija si la gentile vizitatorile. Aseaza-le in locuri speciale, departe de privirea celor mici.

Cel mic nu trebuie sa ajunga la gentile vizitatorilor, deoarece poate gasi medicamente, produse de machiaj si alte obiecte periculoase, pe care le poate inghiti si cu care se poate ineca.

Daca vei urma cateva reguli simple de siguranta, te poti bucura cu adevarat de sarbatorile de iarna, fara grija accidentelor cu cei mici.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelusi Cadouri Craciun Sarbatori Sarbatori de iarna Brad de craciun Plante otravitoare Pericole

Articole recomandate

Citeste si despre