Mos Nicolae ajunge la ghetutele tuturor copiilor

/ / Modificat: 2011-11-28
Mos Nicolae ajunge la ghetutele tuturor copiilor

Pe langa Craciun, decembrie vine cu sarbatoarea atat de asteptata de copii a Sfantului Nicolae.


Pe langa Craciun, decembrie vine cu sarbatoarea atat de asteptata de copii a Sfantului Nicolae.

Cati dintre noi nu au asteptat cu infrigurare dimineata de 6 decembrie pentru a se uita daca Mosul a lasat ceva in ghetele pregatite de cu seara?

Se intampla insa ca Mos Nicolae sa fie la curent cu toate nazbatiile facute de cei mici peste an si atunci, in locul cadourilor, el lasa in ghetute o nuielusa argintie legata cu fundita rosie.

Mamicile din Comunitatea Copilul.ro s-au pregatit fiecare pentru sosirea Mosului:

"Eu o sa primesc de Mos Nicolae cel mai frumos cadou... pe fetita mea... cu siguranta am fost cea mai cuminte in acest an." - adyna26

"Toti copiii si nu numai il asteapta pe Mos Nicolae, dar el chiar a existat si era un om darnic dand si altora din venitul sau.

El este considerat protectorul copiilor, dar este si aparatorul fetelor sarace. O poveste in acest sens spune ca era un om atat de sarac incat era nevoit sa le vanda pe cele 3 fete ale sale, mai ales ca de curand sotia ii murise. De acest lucru afla si Sfantul Nicolae si in noaptea aceea lasa la fereastra casei in care locuiau acesti sarmani 3 pungi de galbeni. Asa ca tatal nu a mai vandut fetele. Si noi il asteptam pe Mosu’ desi suntem mici (11luni) si va pune ceva in ghetute doar la mami e mai greu ca ce isi doreste ea nu poate sa-i dea mosu.

Va pupam si sa fiti cuminti copii pentru ca Mosu’ sa nu puna in ghetute si vestita nuielusa."
- dov

"La mine Mos Nicolae a venit de cand eram mititica in fiecare an si nu a lipsit niciodata -anul asta ne pregatim sa punem cizmulitele baiatului meu si asteptam sa soseasca si la el." - georgiana mihai

"Ghetutele spalate, date cu crema, lustruite si asezate in geam il asteapta pe Mos Nicolae. Cand eram copil, voiam sa-l pacalesc pe Mos si imi asezam cate 3-4 perechi de incaltaminte in geam… ca sa le umple pe toate. Dar oare anul acesta mai vine si pe la mine? Chiar daca suntem mari, ne bucuram daca Mosul ne-a lasat in ghete o ciocolata, un ursulet de plus (daca incape) sau orice altceva. Numai bat cu mamaliga in varf sa nu ne aduca... nu mai aduce asa ceva, nu? Cei mici fac "inventarul": sa vedem: 1. cuminte... am fost; 2. la scoala... am note bune; 3. la joaca… am spart geamul unui vecin cu mingea, dar poate trece Mosul cu vederea, 4. mami si tati... spun ca am fost destul de cuminte tinand cont ca sunt totusi un copil. Astfel ca sper ca Mosul sa fie de acord cu parintii si sa vina sa umple ghetutele alea frumoase din geam cu bunatati." - afrodita-elena

Voi v-ati curatat, lustruit si pregatit ghetutele? Parintii cu bebelusi pot face acest lucru in locul lor, suntem siguri ca va veni si asa Mosul.

Cu mic cu mare, asteptam cu nerabdare venirea diminetii, oare noua ce ne-a lasat Mosul in ghetute?

Voi ati fost cuminti?

Va dorim o zi minunata de Sfantul Nicolae si La multi ani! celor care isi sarbatoresc acum ziua de nume!

Sa fiti cuminti!

Echipa Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mos Nicolae Mos Nicolae copii

Articole recomandate

Citeste si despre