Cum sa faci un costum de Mos Craciun sau de Craciunita pentru copilul tau

/ / Modificat: 2017-11-27
Cum sa faci un costum de Mos Craciun sau de Craciunita pentru copilul tau

Serbarea de Craciun de la gradinita sau de la scoala, chiar si seara de Ajun, cand in atmosfera de sarbatoare asteptam sosirea Mosului, sunt momente in care copilul tau ar putea sa imbrace un costum de Mos Craciun. Daca nu vrei sa cumperi un costum, ci iti doresti sa fii tu cea care ii creeaza vesmintele de Mos Craciun ori de Craciunita, iti spunem cum poti face acest lucru.

Un astfel de costumas de Craciunita sau de Mos Craciun poate fi confectionat cu usurinta, cu conditia sa ai putina rabdare, toate informatiile despre modul de lucru, imaginatie si multa buna dispozitie. Aceste costume sunt adesea preferate de prichindei pentru serbarile de Craciun.

De ce ai nevoie pentru a confectiona costumul lui Mos Craciun

Stim, in magazine gasesti o multime de costume de Mos Craciun, insa un costumas creat de tine pentru puiul tau va avea mult mai multa valoare sentimentala!

Ca sa creezi un costum de Mos Craciun pentru baietelul tau, ai nevoie de o pereche de pantaloni rosii, pot fi chiar si pantaloni rosii de pijama.

Bluza de Mos Craciun o faci dintr-o maleta rosie, pe care cosi la guler si la manseta, beteala alba sau blanita (pe care o cumperi din magazinele specializate sau o poti croseta dintr-o lana alba, care sa fie mai pufoasa).

Pentru a realiza caciulita de Mos Craciun, ai nevoie de o bucata de catifea sau din stofa rosie, de o foarfeca, de ata rosie si de fire de lana alba, de beteala alba. Masori circumferinta capului copilului, notezi masura, dupa care decupezi din material doua bucati sub forma unui triunghi, tinand cont de masurile facute. Apoi pui triunghiurile unul peste celalalt si incpei sa le cosi, cu ata rosie si cu acul. Pune beteala in jurul bazei caciulii si coase-o. La sfarist nu mai trebuie decat sa prinzi motul caciulii de Mos Craciun, mot pe care il obtii din lana alba sau poti folosi tot beteala.

Asadar, nu este deloc greu sa confectionezi singura costumul de serbare al prichindelului tau. Cu costumul de Mos Craciun, piciul tau va face senzatie la serbare.

Cum faci un costum de Craciunita

Micile Craciunite vor fi imbracate in rosu si alb, ca doar si costumul lor trebuie sa aiba aceleasi culori ca si ale costumelor de Mos Craciun.

Ai nevoie de o pereche de colanti de culoare alba sau de ciorapi albi, de o fustita rosie si de o bluza sau maleta rosie. Pe tivul fustei cosi o beteala alba sau argintie, dupa care cosi beteala si pe mansetele bluzei sau ale maletei. ciorapi sau colanti albi, o fustita si o bluzita rosii. Ca sa faci coiful de Craciunita, metoda este aceeasi ca si la caciula pe care ai cusut-o pentru costumul de Mos Craciun. In picioare ii poti da fetitei tale o pereche de ghetute rosii, cizmulite rosii sau pantofi de culoare rosie.

De asemenea, costumul de Craciunita mai poate fi cofectionat si dintr-o rochie rosie, din matase sau din catifea. Este de preferat ca rochita sa aiba maneci lungi si sa fie un model clos. Tu mai trebuie doar sa cosi o blanita alba pe tivul tochitei, la mansete si la guler si sa aplici niste nasturi albi, tot din blanita.

Poti adauga accesorii precum funditele sau floricelele, in functie de ceea ce isi doreste si copila ta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Costume copii Costume serbare

Articole recomandate

Citeste si despre